NOGOMET - DINAMO

Dinamo odbio Zubaka!

19.03.2002.
u 00:00
* Od razgovora s bivšim igračima po pitanju dugova, a koje je najavio Zdravko Mamić, neće biti ništa, jer se mora pričekati 15. travnja za kada je najavljena Skupština dioničkog društva, s kojim su svi ti igrači imali ugovore
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dvadeset dana Dinamovi su čelnici i članovi Izvršnog odbora na stolu imali pismo namjere Zvonimira Zubaka, dvadeset dana trajala je međusobna "vatra" putem medija. Zubak je bio odlučan, želio je ući u klub, nudio veliki novac, pojašnjavajući da ga ne zanimaju "epizodne uloge", da ga ne zanima sponzorstvo. No, već proteklog tjedna istupi čelnika modrih otkrivali su da će na sinoćnjem sastanku Dinamo odbiti Zvonimira Zubaka.

Čelnici kluba ovog puta nisu željeli sjesti pred novinare, glasnogovornik kluba Ivan Rotim podijelio je pismeno očitivanje u kojem se Zubaku pojašnjava da Dinamov IO nema nikakve ovlasti za prodaju NK Dinamo športsko društvo d.d, te da se može obratiti isključivo dioničarima ukoliko dionice Dinama športsko d.d. želi kupiti.

Pojašnjeno mu je da je jedina mogućnost ulaganja u Dinamo putem sponzorstva i donatorstva, a jedina korist koja se može ostvariti su poslovne i marketinške promocije. Na kraju su zaključili kako sa Zubakom ne mogu ostvariti zakonsku mogućnost za poslovnu suradnju.

Predsjednik kluba Mirko Barišić, koji je potpisao pismo IO-a, nakon sastanka je rekao:

- Vidjeli ste tu našu jednoglasnu odluku, mislim da je ona korektna. Svaki daljnji komentar bi bio suvišan. Što se nas tiče, mi smo stavili točku na "i". Za nas je sve gotovo, sve ostalo bi bile spekulacije.

Na "meniju" su bili i možebitini razgovori s igračima kojima je klub ostao dužan, a koje je, prošli tjedan, najavio član IO-a Zdravko Mamić. Od toga neće biti ništa, jer se mora pričekati 15. travnja za kada je najavljena Skupština dioničkog društva, s kojim su svi ti igrači imali ugovore.

I. F., T. N.

Pogledajte na vecernji.hr