DVOJICA U PRVOM PLANU

U igri za klupu Dinama je i tajanstveni kandidat, a priče o legendi vatrenih su čista utopija

Zagreb: Dinamo prije dolaska na pripreme i službeno predstavio Marka Pjacu, najveće pojačanje ovog ljeta
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
20.09.2024.
u 07:00

Po medijima i raznim inboksima te objavama na društvenim mrežama proteklih dana kolala su razna imena, a za neka od njih vrlo je mala šansa da će voditi plave

Tko će biti novi trener Dinama, glavno je pitanje u hrvatskom klupskom nogometu nakon što su Dinamo i Sergej Jakirović sporazumno raskinuli suradnju. Iz Dinama smo doznali da se vladajući ne žele žuriti s novim imenom i donijeti ishitrenu odluku te će zbog toga dosadašnji Jakirovićev pomoćnik Sandro Perković privremeno voditi momčad dok se ne nađe dugoročno rješenje. A koje će to dugoročno rješenje biti? Po medijima i raznim inboksima te objavama na društvenim mrežama proteklih dana kolala su razna imena, a za neka od njih vrlo je mala šansa da će voditi plave. Kao glavni kandidati proteklih su se dana u raznim izvorima spominjala imena poput Nike Kovača i Edina Terzića, no takve akvizicije uistinu bi bile ogromna iznenađenja. Kovač je u svojem posljednjem angažmanu u Wolfsburgu bio na godišnjoj plaći od četiri milijuna eura, a Terzić je u Borussiji Dortmund, s kojom je prošle sezone ušao u finale Lige prvaka, bio na sličnoj plaći.

Kad u kontekst priče uzmemo u obzir da je Terzić nedavno odbio angažman u talijanskom velikanu Romi te da pregovara sa Zlatanom Ibrahimovićem o preuzimanju klupe Milana, utopijski je misliti da bi prihvatio Dinamo. Isto tako, kad je riječ o pričama o Kovaču, dobili smo informacije iz njegova tabora koje demantiraju mogućnost njegova dolaska u Dinamo. U nogometu se nikad ne zna, ali ove se opcije u realnim okvirima ne čine baš mogućima i izvedivima.

FOTO Jakirovića će nakon otkaza tješiti zgodna supruga Marina. Evo tko je ona

Zagreb: Dinamo prije dolaska na pripreme i službeno predstavio Marka Pjacu, najveće pojačanje ovog ljeta
1/8

Prema onome što smo čuli iz Dinamovih kuloara, čelnici kluba razmišljaju o dva domaća i jednom stranom imenu. Dva domaća imena su slobodna, a ako je vjerovati informacijama koje nam pristižu, riječ je o donedavnom treneru Rijeke Željku Sopiću i donedavnom treneru saudijskog Al-Raeda Igoru Jovićeviću.

Obojica su već bila na funkciji trenera Dinama pa im tako okruženje na Maksimiru ne bi bilo nepoznato, a i znatno su jeftiniji od spomenutih imena poput Kovača i Terzića. Što se tiče Sopića, ta opcija čini se prilično logičnom za čovjeka koji se u Hrvatskoj trenerski itekako dokazao, i u Gorici i u Rijeci, a još postoji i faktor "nedovršenog posla" u Dinamu budući da je 2016. dobio samo kratku priliku kao caretaker. S druge strane, Jovićević se nakon mandata u Dinamu afirmirao u inozemstvu, posebice radeći na klupi Šahtara, te je od svojeg posljednjeg angažmana s plavima podignuo svoju trenersku reputaciju.

Treće ime na listi želja zasad se dobro skriva od javnosti, a prema informacijama koje imamo, riječ je o francuskom stručnjaku kojeg sportski direktor Dinama Marko Marić vrlo dobro poznaje. Sve informacije koje dolaze o novom potencijalnom treneru Dinama treba uzeti s rezervom jer, kao što smo već naglasili, u klubu nakon raskida ugovora s Jakirovićem ne žele donositi ishitrene odluke o njegovu nasljedniku.

Komentara 8

Avatar pikota
pikota
08:42 20.09.2024.

Da li se razmatra da to bude Miladin Pršo?

Avatar Heljp
Heljp
08:06 20.09.2024.

Predlažem da to bude Ajdemi Pushi.

JF
jfk
07:59 20.09.2024.

Postali smo kao Hajduk, smijenimo trenera a nemamo zamjenu. Mogli su pričekati kolo, dva dok ga ne pronađu pa onda smijeniti. Kako će ovaj privremeni motivirati igrače kad znaju da mu se ne moraju dokazivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije