LIGA PRVAKA I KONFERENCIJSKA LIGA

Dinamo, Rijeka i Osijek u današnjem ždrijebu doznat će prve suparnike, evo tko im prijeti

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Hajduk i Dinamo sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo je uvjerljivom pobjedom protiv Gorice proslavio naslov prvaka
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Hajduk i Dinamo sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Gorica na Maksimiru igraju zadnje, 36. kolo HNL-a
21.06.2023.
u 07:00
Dinamo je nositelj do kraja kvalifikacija Lige prvaka, Rijeka i Osijek samo u drugom pretkolu Konferencijske lige
Pogledaj originalni članak

Naši su klubovi tek krenuli s pripremama za novu sezonu, a tri od naša četiri predstavnika u europskim kvalifikacijama suparnike će doznati već danas, a u borbu za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu kreću s prvim utakmicama 25. ili 26. srpnja (Dinamo) te 27. srpnja (Rijeka i Osijek). Napomenimo da Hajduk u Konferencijskoj ligi kreće od trećeg pretkola i da neće biti nositelj te ga tamo čeka doista puno vrlo opasnih suparnika, no o tome kad za to dođe vrijeme. Ždrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige je 24. srpnja.

Ima starih znanaca

Dinamo je nositelj do kraja kvalifikacija, u svim pretkolima. No posebno mu je važno proći ovu prvu stepenicu kvalifikacija za Ligu prvaka, ulaskom u treće pretkolo imao bi osiguranu europsku jesen, osigurao bi igranje u skupini, najmanje u Konferencijskoj ligi.

Plavi će u tom drugom pretkolu igrati protiv klubova koji tek trebaju proći prvo kolo kvalifikacija, samo ciparski Aris kao nenositelj nalazi se izravno u drugom pretkolu kao mogući suparnik Bišćanove momčadi pa, ako plavi ne izvuku baš Ciprane, čekat će pobjednika iz jednog od susreta: Häcken (Švedska) – TNS (Walles), Balkani (Kosovo) – Ludogorec (Bugarska), Shamrock Irska) – pobjednik preliminarne runde, Žalgiris (Litva) – Struga (Makedonija), Klaksvirk (Ovčji otoci) – Ferencvaros (Mađarska), Olimpija (Slovenija) – Valmiera (Letonija), Helsinki (Finska) – Larne (Sjeverna Irska), Linkoln (Gibraltar) – Qarabag (Azerbajdžan), Rakow (Poljska) – Flora (Estonija), Slovan (Slovačka) – Swift (Luksemburg), Farul (Rumunjska). Sheriff (Moldavija), Hamrun (Malta) – Maccabi Haifa (Izrael), Urartu (Armenija) – Zrinjski (BiH), Partizani (Albanija) – Bate Borisov (Bjelorusija), Astana (Kazahstan) – Dinamo Tbilisi (Gruzija),.

Koga god plavi izvukli, imat će ulogu favorita iako je i sam Bišćan ustvrdio da ima klubova koje bi bilo dobro izbjeći.

Favoriti u drugom prekolu

– Među potencijalnim suparnicima ima nekih koji su bolji i koje bismo možda željeli izbjeći. Ali zapravo smo mi najbolja momčad u toj fazi kvalifikacija i nitko ne želi dobiti nas. Koncentrirat ćemo se na sebe, u najvećoj mogućoj mjeri, a kada saznamo ime protivnika, i na njega – rekao je Bišćan koji će suparnika saznati danas.

Rijeka i Osijek skraćeni popis mogućih suparnika doznat će tek danas ujutro, zasad je 45 mogućih, no Uefa na dan ždrijeba napravi nekoliko skupina nositelja i nenositelja. I za Rijeku i Osijek postoji mogućnost da će igrati protiv nekoga tko će krenuti u prvom pretkolu, njih 17 od 45 tek treba proći tu prvu stepenicu.

Gledajući sve moguće suparnike, Rijeka i Osijek trebali bi biti favoriti u tom drugom pretkolu iako ima klubova koji mogu biti neugodni (kao Vojvodina, Luzern, Adana, Aarhus, Levski...), pogotovu ako ova dva naša prvoligaša ubrzo ne pojačaju svoj kadar.

 
 
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.