Maxime Bernauer

Tko je novi igrač u svlačionici Dinama? 'Nepoznavanje hrvatskog jezika je mala barijera'

Zagreb: Maxime Bernauer na prvom treningu Dinama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
20.06.2023.
u 17:45

U dvije utakmice s Hajdukom više ćemo saznati o svojim igračima, o trenutačnom stanju prije europskih kvalifikacija

Godišnji odmor za većinu igrača Dinama završio je, jučer su odradili svoj prvi trening na pripremama za novu sezonu. Igor Bišćan nema kompletnu momčad, još će pričekati da mu se kadar kompletira s reprezentativcima, zadnji će svakako stići U21 reprezentativci (Baturina, Bulat, Perković) koji tek trebaju zaigrati na Europskom prvenstvu. Jučer su trenirali: Zagorac, Nevistić, Rajić, B. Šutalo, Bočkaj, Bernauer, Gurlica, Perić, Štefulj, Lukanić, Mišić, Ljubičić, Soldo, Vasilj, Vrbančić, Barišić, Drmić, Špikić, Topić, Marin i Rukavina.

Ovo su specifične pripreme

– Imamo sad tih 20-ak igrača, a na kraju priprema to će izgledati puno drukčije. Vidi se da su dečki motivirani, kao i uvijek, i odradili su dobro uvodni trening. Imamo malo šaren kadar, ali u ovoj fazi najvažnije je da se dobro radi, da se nitko ne ozlijedi, da jednom kad se kompletiramo budemo u dobrom stanju – kazao je trener Dinama Igor Bišćan i nastavio:

– Ove su specifične pripreme, nije to klasičnih šest ili sedam tjedana, nema vremena za to. Kako će se priključivati igrači, tako ćemo ih uključivati u rad. Imamo četiri utakmice, nema tu nekakve filozofije. Bit će napornog rada i utakmica, treba to uokviriti kako bi igrači bili u optimalnom stanju kad počnu natjecanja. A natjecanja počinju s dvije utakmice s Hajdukom, prvo će u Maksimiru odigrati utakmicu Superkupa, a onda na istom mjestu sa Splićanima krenuti u HNL-u.

– I to je malo specifično, no na neki način nije loše. Te će utakmice ući u fond ne baš pripremnih utakmica, ali u njima ćemo puno više saznati o svojim igračima, o trenutačnom stanju i formi prije onog najvažnijeg što nas čeka, kvalifikacijske utakmice za europska natjecanja. Dobit ćemo konkretniju sliku o trenutačnim mogućnostima.

Maxime Bernauer odmah se priključio plavima.

– S nestrpljenjem i ja i momčad čekamo novog igrača da vidimo o kome se radi. Sigurno će mu trebati nekoliko dana da se prilagodi na rad, kao što je trebalo i drugima, da prođe prvi umor, da se upozna sa suigračima. Osim toga, jezik je mala barijera u smislu brže adaptacije, ali vjerujem da će uz pomoć dečki koji su jako otvoreni sve to kratko trajati. Moramo napraviti sve da iz njega izvučemo najbolje i vjerujem da će biti dobar za nas.

U srijedu će plavi doznati i prvog suparnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, mogući suparnici su Astana, Maccabi Haifa, Žalgiris, Helsinki, Flora, Shamrock, The New Saints, ljubljanska Olimpija, mostarski Zrinjski i ciparski Aris. No svi osim Ciprana moraju tek proći prvo pretkolo, ima li Bišćan kakvih želja?

Nitko nas ne bi poželio

– Ima tu nekoliko protivnika koje ne bi bilo loše izbjeći. Ali generalno, mi smo među najboljima ili najbolji i nitko od njih sigurno ne bi želio dobiti nas. Mi ćemo se koncentrirati na sebe u najvećoj mogućoj mjeri, a kad saznamo ime protivnika, onda ćemo se pripremiti za njih – rekao je Igor Bišćan.

Komentara 2

Avatar suludih10
suludih10
19:20 20.06.2023.

Na nepoznavanju hrvatskog jezika u Hrvatskoj se svaki dan zgrne velika lova! Dakle, može on igrati!

DM
drazen.muhvic
18:50 20.06.2023.

Ni Joe nije znao (i još ne zna) hrvatski jezik, pa je svejedno igrao u Dinamu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije