NISU DIGLI PRIJAVU

Dinamovci napravili 50 tisuća kuna štete Splićanima: Razbili im autobuse

14.03.2022.
u 20:30
- Za prijevoz navijača zatraženo je osam autobusa. Na šest ih je evidentirana šteta. Razbijena su stakla, devastiran interijer - reko je direktor Prometa, Miroslav Delić
Pogledaj originalni članak

Nakon derbija Hajduka i Dinama koji je odigran bez golova na užarenom Poljudu, zagrebački autobus nije bio jedini koji je pretrpio štetu. Naime, šteta na šest zglobnih autobusa Prometa, koji su za vikend vozili navijače Dinama od Dugopolja do Poljuda, procjenjuje se na 50 tisuća kuna, piše Dalmatinski portal.

- Za prijevoz navijača zatraženo je osam autobusa. Na šest ih je evidentirana šteta. Razbijena su stakla, devastiran interijer - reko je direktor Prometa, Miroslav Delić, za navedeni portal.

Autobusi su na popravku i očekuje se da će za koji dan ponovno na cestu. Delić kaže kako za sada nisu podnijeli kaznenu prijavu policiji za oštećenje i uništenje tuđe stvari. S druge strane, Zagrepčani neće tako lako oprostiti napad na svoj autobus, odnosno, igrače i stručni stožer koji je bio u njemu i putovao prema stadionu kako bi odigrali utakmicu.

"Dinamo će podnijeti kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom i zločina iz mržnje. Tražit će i nadzor ravnateljstva policije nad radom i postupanjem PU Splitsko-dalmatinske koja je propustila spriječiti napad iako je neposredno prije toga bio napad na autobuse s navijačima Dinama", javili su ranije iz Dinama.
 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

RA
radolizem
03:53 15.03.2022.

Ha, ha...koji smijeh. Utakmica završi 0-0, a ostane šteta, mržnja, loš osjećaj. Nikada ne bih došao u Split na utakmicu da me poput ovce voze u autobusu i da ne mogu pojesti neku ribicu, popiti vino, guštati u kavi i tek onda otići na utakmicu. doći na utakmicu u autobusnom pritvoru je za čovjeka ponižavajuće.

KL
Klavocin
05:14 15.03.2022.

Pa bio sam tamo špalir ljudi te čeka kom druga tita, samo bez zastavica nego imaju kamenje i flaše i onda udri. Dođeš u 3 strpaju te u buseve u kojima čekaš do 5 i onda na stadion gdje čekaš do 30 minute dauđep na utakmicu. Onda poslije utakmice čekaš bez wc i vode do pola 10 i iz Dugopolje izlaziš u 23h.Toliko o toj policiji i organizaciji, inače sve ok babe ti psuju hr mater, didovi ko orangutani skaču po busu, a žena sa troje djece baca kamenje sve to policija gleda

ZA
Zakarija
06:02 15.03.2022.

Morlaci