Reakcije igrača nakon derbija

Josip Mišić: Razlika s Hajdukom ostala je ista, ali mi i dalje sve imamo u svojim rukama

Mišić Livaja
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
1/7
14.03.2022.
u 08:41

– Hvala našim navijačima što su došli u ovako velikom broju, čuli smo ih. Bodovna razlika ostaje ista, mi i dalje sve držimo u svojim rukama, sve je na nama – rekao je Josip Mišić.

Bilo je tvrdo, čvrsto, borbeno, no na kraju su u derbiju dva naša najveća kluba mreže ostale čiste. Utakmica između Hajduka i Dinama ponudila je jako malo prilika za pogotke iako se očekivalo da će obje momčadi tražiti sva tri boda kako bi napravile veliki korak k željenom naslovu prvaka. Ovako su i Dinamo i Hajduk zapravo izgubili dva boda, što će sigurno veseliti ostala dva konkurenta – Osijek i Rijeku, koji s današnjim pobjedama mogu povećati prednost u odnosu na Hajduk te prestići Dinamo na vrhu ljestvice.

Nedostajao zadnji pas

Nakon susreta, čini se, nije bilo previše nezadovoljstva ovakvim rezultatom ni u jednoj svlačionici.

– U konačnici moramo biti zadovoljni bodom, u svakom slučaju zadovoljniji od Hajduka. Pokušavali smo, ali nismo uspjeli postići pogodak za pobjedu – kazao je stoper Dinama Bartol Franjić koji je odigrao dobru utakmicu.

Nakon tih 0:0 odnos Dinama i Hajduka na tablici ostaje isti, pet je bodova razlike.

– Da, naša je prednost ostala ista i zato smo zadovoljniji od Hajduka, ali s tim bodom ne možemo se zadovoljiti, ovaj put nam nije uspjelo pobijediti – kaže Franjić koji je i dodao:

– Znali smo da je ovdje teško igrati, znali smo kakva će biti atmosfera.

Obrana plavih nije mnogo toga dopustila Hajduku, no što je nedostajalo Dinamu da dođe do pobjede i sva tri boda?

– Mislim da nam je nedostajala zadnja dobra lopta, zadnji pas kojim bismo ušli u priliku za pobjedu – zaključio je Franjić.

– Pravi derbi, čvrsta utakmica s puno duela. Osvajali smo dosta drugih lopti, u prvom dijelu smo bili i dosta kvalitetni prema naprijed, imali smo vratnicu i priliku Gojaka, šteta što nismo zabili jer bi nam onda bilo puno lakše. Hvala našim navijačima što su došli u ovako velikom broju, čuli smo ih. Bodovna razlika ostaje ista, mi i dalje sve držimo u svojim rukama, sve je na nama – rekao je Josip Mišić.

Nakon stanke zbog ozljede, u udarnu postavu Hajduka vratio se Filip Krovinović. Takav je igrač u posljednjim susretima koji rezultatski nisu bili uspješni za Hajduk (poraz od Rijeke i remi s Istrom) nedostajao splitskoj momčadi. Krovinović nije baš briljirao, ali za Hajduk je važno da je izdržao na travnjaku 65 minuta.

Dinamo nam opet dolazi

– Utakmica je bila jako teška, ali mi možemo biti sretni što smo pokazali pravi stav momčadi svojim htijenjem i borbom. U utakmici se obično dogode neke crne rupe, pa je tako bilo trenutaka kada je Dinamo pritiskao, ali mi nismo posustali i sad idemo dalje. Razlika je ostala ista, a Dinamo nam opet dolazi na Poljud jer imamo još tu zaostalu utakmicu i tu se može mnogo toga promijeniti. Mi ćemo i dalje ići "na glavu" i vjerujemo da će na kraju sve biti dobro za nas – rekao je Filip Krovinović.

Za koga će završiti dobro tek ćemo vidjeti, možda će odluka pasti u toj zaostaloj utakmici 20. travnja u Splitu, a možda će trebati čekati posljednje kolo u kojem Hajduk dolazi u Maksimir.

Ključne riječi

Komentara 5

CE
CenzuriranUskoro
09:37 14.03.2022.

Ono što svi zaboravljaju shvatiti da Dinamu je u 1. HNL najveći problem igranje u Europskim natjecanjima. Onog trenutka kada ispadnu stvari se popravljaju i bez obzira koliko im je sposoban trener. S druge strane druga utakmica poslije kup utakmicee (Osijek Rijeka) i oba kluba objektivno kiksaju i dokazuju da ne mogu se zvati pravim konkurentima osim na papiru.

Avatar gremo20
gremo20
09:30 14.03.2022.

hajduk je igrao praktički kompletan i pred punim poljudom je dao svoj maksimum. Dinamo je igrao bez 2 jako bitna igrača (Ademi i Ivanušec), a odigrao je možda na 75% svojih mogućnosti. Ova stanka od 14 dana dobro će doćii da se priključe ademi i ivanušec i da se uigra ekipa pa da nakon toga dinamo pokaže tko je gazda u dvorištu

Avatar feudalac
feudalac
17:56 14.03.2022.

Dobro, ajmo malo analazirati mogući rasplet u HNL-u; prvak Rijeka... imaju neko europsko iskustvo ali nedovoljno kvalitete a niti širinu klupe za igranje na tri fronta, teško da bi prošli kvalifikacije za konferencijsku ligu a ostalo je nemoguća misija. Prvak Hajduk... ajme meni, tradicionalno gube od konobara s Malte i autsajdera iz Moldavije, Debrecena i ekipa s margina evropskog nogometa, koeficijenti za HR nogomet u minusu, totalna rasprodaja ugleda. Prvak Osijek... oni stvarno nemaju što tražiti u Europi, niti imaju kvalitetu, niti širinu, niti iskustvo igranja na tri fronta, vrijedi kao i za Rijeku, teško da bi prošli prvo kolo kvalifikacija. Zaključak, jedno je natjeravati loptu (i suce) po hrvatskim oranicama, busati se po medijima, pozivati se na "oči sokolove", čekati Dinamove kikseve i slaviti tablicu na kojoj je Dinamo prvi a ima utakmicu manje a sasvim nešto drugo je neumitna realnost... Dinamo je jedni hrvatski klub spreman igrati na tri fronte, napraviti kvalitetne rezultate u europskim natjecanjima i iskreno, u interesu svih klubova je da Dinamo bude prvak jer svaki od njih će dobiti priličnu svotu eurića, bez muke i trke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije