australian open

Đoković je prošle godine protjeran iz Australije, sada su mu poželjeli dobrodošlicu

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
Đoković je prošle godine protjeran iz Australije, sada su mu poželjeli dobrodošlicu
27.12.2022.
u 13:44
Srpski tenisač je doputovao u Australiju gdje će tražiti desetu titulu
Pogledaj originalni članak

Srpski tenisač Novak Đoković doputovao je u utorak u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportiran iz te zemlje nakon što je odbio da se cijepi protiv koronavirusa, tvrdi agencija Beta. 'Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide', teniski savez Australije objavio je na svojim stranicama i tako potvrdio je da je Đoković stigao. Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. siječnja u Melbourneu.

Srbinu je zabranjen nastup na Australian Openu 2022. nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa cijepljenja. Nije bio cijepljen protiv Covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru. Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa.

Ali obveza cijepljenja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković (35) je dobio vizu nakon što mu je u studenom ukinuta zabrana putovanja.

Peti tenisač svijeta igrat će prvo na turniru u Adelaideu koji počinje u nedjelju.

- U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jake natjecateljske sezone u Australiji i volim tamo igrati - rekao je Đoković u petak u Dubaiju.

- Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis - dodao je osvajač 21 Grand Slam naslova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

BE
Berri
15:53 27.12.2022.

U međuvremenu je Đoković bankovni konto podebljao za još 20 ili 30 milijuna eura.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:03 27.12.2022.

U međuvremenu Scott Morrison izgubio izbore unatoč pokušaju da izgradi imidž na deportaciji Đokovića, nakon treniranja strogoće tijekom pandemije.

PR
predragbabic1
12:16 28.12.2022.

kakva natprirodna neinteligencija, Novak ide zbog love budući da je od turnira zaradio preko 100 milijuna dolara, a od reklama bar još triput toliko, a ne ide da osvoji jubilarni deseti trofej. Australija je skinula svoju sramotu jer osuditi nekoga na tri godine zabrane ulaska zbog pokušaja ulaska u tu državu, a da nisu cijepljen je sramotna osuda. Inače što znači biti cijepljen. Da li si onda siguran od covida? U mom okruženju svi cijepljeni i to dva puta, su oboleli od covida. Kako je vaše iskustvo?