PRIJETI MU CRNI SCENARIJ

Đoković prekida karijeru? Potpuni šok nakon nalaza magnetske rezonance, evo što je otkriveno

Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
French Open
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
French Open
04.06.2024.
u 17:33
- Pomolit ću se Bogu da je sve kako treba. Učinit ću večeras neke stvari da ubrzam oporavak, ali koljeno je koljeno, jedan od glavnih zglobova u tijelu. Ne možeš puno toga učiniti s koljenom - rekao je Đoković večer prije nego li je saznao lošu vijest
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković povukao se s Roland Garrosa! Vijest je to koje su se pribojavali svi njegovi navijači, cijela Srbija, ali i poklonici tenisa u globalu. Magnetska rezonanca koju je Đoković odradio u Parizu u 15 sati ovoga utorka pokazala je oštećenje meniska njegova desnog koljena. U pravilu, to znači dugotrajni oporavak, ali i mogući odlazak na kirurški zahvat.

Đoković je prije dva tjedna proslavio 37. rođendan. Nije više mlad, a teška operacija koljena sigurno bi ga s terena mogla udaljiti na četiri, pet, možda i više mjeseci. Sve to već otvara pitanja potencijalnog kraja njegove karijere, što bi zaista bilo šokantno. Do prije nekoliko sati ili dana, svjetska sportska javnost bila je uvjerena da će Đoković dati ono najbolje od sebe na Roland Garrosu, ali i u Wimbledonu te na Olimpijskim igrama, s kojih mu nedostaje velika medalja za Srbiju. No, nalazi MR-a bili su nemilosrdni.

Casper Ruud će tako bez borbe u srijedu ujutro proći u polufinale. Đoković će od ponedjeljka predati svoje prvo mjesto na ATP-ljestvici Talijanu Janniku Sinneru, a veliko je pitanje hoće li se na svjetski vrh više ikada vratiti. Bude li koljeno u lošem stanju. odgovor bi vrlo lako mogao biti negativan. Ono što sada slijedi su dodatni pregledi da se vidi hoće li Đokoviću operacija - pretpostavljamo čišćenje - desnog koljena biti potrebno ili ne. 

- Postoji šansa da odustanem. Postoji, ovisi o tome kolika je ozbiljnost, koliko je štete naneseno koljenu. Nije u mojim rukama. Pomolit ću se Bogu da je sve kako treba. Učinit ću večeras neke stvari da ubrzam oporavak, ali koljeno je koljeno, jedan od glavnih zglobova u tijelu. Ne možeš puno toga učiniti s koljenom - rekao je među ostalim Đoković na press-konferenciji nakon teško izborene pobjede protiv Francisca Cerundola iz Argentine u osmini finala.

U tijeku utorka Đoković nije trenirao u Parizu, otkazao je i sve ostale obveze, samo se čekao nalaz magnetske rezonance koja je otkrila da je koljeno u itekako problematičnom stanju.

Otkriveno je porijeklo Novaka Đokovića: 'Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikada nismo bili'

Foto: Instagram
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović

Životna priča Amine Kajtaz

'Trenirala sam u turskom kupatilu dugom 12 metara. Na OI sam upoznala Bolta i Đokovića'

– Bilo je teško na početku. Tek sam navršila 16 godina, nisam još ni srednju školu završila, no zbog karijere napustila sam svoj Mostar i obitelj. I dandanas je teško kad ste odvojeni od obitelji, jednostavno vam nedostaju. Željni ste ljubavi, mamine hrane, mirisa doma... S vremenom se morate naučiti s time nositi, a osamostaljenje je dobro. Prvih šest mjeseci mog života u Dubrovniku sestra je preuzela veliku žrtvu i došla živjeti sa mnom, radila je u Jugu kao trenerica, olakšala mi je puno toga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar southman
southman
18:45 04.06.2024.

Puno je i izdržao.kad se pogleda da je i Federer koji je za razliku od Đokovica igrao naoadački i na kratke poene pa je otišao radi koljena. Mada msm da ce se Novak za razliku od Rigera liječiti hormonima a ne operacijom. Nije dozvoljeno ali ne bi mu bilo prvi put. Kad je mogao.Messi izliječiti slomljenu ruku za 10 dana može i Novak napukli meniskus prije Londona.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
18:27 04.06.2024.

Zamotaj si koljeno u onu zastavu ispred koje si se slikao na Australian Openu.

SA
SamoIstinaaa
18:33 04.06.2024.

pitaj najveceg sportasa svih vremena s ovih prostora kako njemu koljena ne odu a trci sprinteve i jos ga udaraju po nogama non stop