Apsurd ili primjena pravila?

Đokovićevi navijači se bune: Pozitivni mogu igrati u Australiji a Novak ne!?

Foto: DADO RUVIC/REUTERS
Đokovićevi navijači se bune: Pozitivni mogu igrati u Australiji a Novak ne!?
18.10.2022.
u 10:19
Kad je u pitanju Đokovićev nastup na sljedećem Australian Openu, on prije svega mora zatražiti poništenje odluke o zabrani ulaska u Australiju na tri godine. Koliko je poznato Novak to još nije učinio, a kako su do turnira ostala još samo tri mjeseca, možda i neće
Pogledaj originalni članak

U Australiji se održava Svjetsko prvenstvo u kriketu, a u propozicijama nema odredbe o obveznom testiranju na COVID-19. Teoretski mogu igrati i zaraženi igrači, a na liječnicima reprezentacija je odluka o tome hoće li zaraženom igraču dopustiti da ostane u momčadi (i nastupa na utakmicama) ili će ga poslati u izolaciju.

Tako liberalan stav prema koronavirusu izazvao je buru negodovanja među teniskim fanovima na društvenim mrežama a posebno među navijačima Novaka Đokovića koji to navode kao veliki apsurd. "Pozitivni kriketaši mogu igrati a zdrav Novak Đoković ne može nastupiti na Australian Openu", navode oni. Referiraju se, naravno, na činjenicu da je u siječnju ove godine (necijepljenom) Đokoviću onemogućen nastup na Grand Slam turniru u Melbourneu, iako je već doputovao u Australiju.

- Ovo se događa u Australiji. Australski teniski savez i Australija kao država bit će smiješni ako Novaku zabrane nastup na Australian Openu. Ne vidim kako Australci ne uviđaju ovaj paradoks. Ovo samo potvrđuje da je u siječnju 2022. on bio namjerno maltretiran - napisao je stanoviti Djokerfan na Twitteru.

No, za Australce njihovi su propisi logični. Ulazak u zemlju do lipnja ove godine bio je dopušten samo cijepljenima, a unutar zemlje svi nisu morali biti cijepljeni, pa su mogli biti i zaraženi. Pa su tako ovi kriketaši (koji su došli iz inozemstva) samo iskoristili mogućnost koja im je pružena.

A kad je u pitanju Đokovićev nastup na sljedećem Australian Openu, on prije svega mora zatražiti poništenje odluke o zabrani ulaska u Australiju u trajanju od tri godine. Koliko je poznato Novak to još nije učinio, a kako su do turnira ostala još samo tri mjeseca, možda i neće. Tako će još jedan Australian Open možda proći bez jednog od najboljeg tenisača današnjice, u ovom trenutku sedmog igrača svijeta.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
lickakaldrma
07:03 20.10.2022.

mirela,de pojasni nam to svoje misljenje`????

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
14:21 18.10.2022.

Kada si kupio sir...kupio si i rupe u njemu.... Nole, to su posljedice tvoje odluke koju si sam donio i sada se nosi s njima....