SVE JE POŠLO PO ZLU

Đokoviću prijeti nova pljuska? Već za nekoliko dana može mu se dogoditi ono čemu se nije nadao

Foto: EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
FRA, ATP Tour, French Open 2024
Foto: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
FRA, ATP Tour, French Open 2024
Foto: /NEWSCOM
Tennis: French Open
04.06.2024.
u 22:42
- Tužan sam što moram objaviti da se povlačim sa Roland Garrosa. Igrao sam srcem i dao sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost, zbog napuknuća medijalnog meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo morali donijeti tešku odluku - rekao je Đoković
Pogledaj originalni članak

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković zbog ozljede desnog koljena napustio je Roland Garros te neće danas igrati četvrtfinalni meč protiv Norvežanina Caspera Ruuda, službeno su obznanili organizatori Grand Slam turnira u Parizu. Tijekom drugog seta meča protiv Argentinca Francisca Cerundola, u osmini finala tijekom ponedjeljka, ozlijedio se srpski tenisač, osvajač rekordna 24. Grand Slam naslova u karijeri. Unatoč tome Đoković je odradio iscrpljujući meč u pet setova te je svladao Argentinca. Dan poslije Đoković je obavio magnetsku rezonancu koja je pokazala ozbiljniju ozljedu desnog koljena, a određeni mediji navode kako je došlo i do oštećenja meniskusa. Đoković je tako odlučio napustiti Pariz, a još nije poznato koliku će stanku imati zbog ove ozljede i jesu li sada ugroženi njegovi dolasci u Wimbledon te na Olimpijske igre u Pariz.

- Tužan sam što moram objaviti da se povlačim sa Roland Garrosa. Igrao sam srcem i dao sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost, zbog napuknuća medijalnog meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo morali donijeti tešku odluku. Želim svu sreću igračima koji se natječu ovaj tjedan i iskreno zahvaljujem nevjerojatnim navijačima za svu ljubav i kontinuiranu podršku. Vidimo se uskoro - rekao je Đoković.

Druga loša stvar po Novaka Đokovića je što je odustajanjem od Roland Garrosa izgubio prvo mjesto na svijetu. Naime, izgubio je 1600 bodova dok je Jannik Sinner osvojio 350 i prestigao ga na vrhu. Ukoliko Carlos Alcaraz osvoji turnir Đoković će pasti na treće mjesto.

Talijanski tenisač Jannik Sinner plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:2, 6:4, 7:6(3). Tom pobjedom, ali i zbog toga što je Novak Đoković odustao od daljnje borbe na pariškom Grand Slam turniru, idućeg ponedjeljka će službeno doći do promjene na samom vrhu ATP ljestvice.

- Svakom tenisaču je san doći na prvo mjesto ljestvice na početku karijere. Presretan sam što mi se san ostvario, makar sam ja, kao i svi vi, tužan što se to dogodilo uslijed ozljede Đokovića, njegovog otkazivanja i prisilnog odlaska iz Pariza", rekao je Sinner.

Trostruka osvajačica Roland Garrosa Poljakinja Iga Šwiatek i aktualna pobjednica US Opena Coco Gauff borit će se za mjesto u finalu pariškog Grand Slam turnira, nakon što su u četvrtfinalnim mečevima svladala svoje suparnice, Čehinju Marketu Vondroušovu i Tunižanku Ons Jabeur.

FOTO: Otkriveno je porijeklo Novaka Đokovića: 'Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikada nismo bili'

Foto: Instagram
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović
Foto: Ivan Miladinović

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.