OGLASIO SE NA INSTAGRAMU

Što će biti s Đokovićem? Procurila snimka poslije šokantne vijesti, i dalje se strahuje od najgoreg

Đoković osigurao četvrtfinale Roland Garrosa, možda se povlači zbog problema s koljenom
Foto: JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE/BES
1/6
04.06.2024.
u 19:45

Srpski tenisač trebao je nakon Roland Garrosa nastupiti na Wimbledonu koji počinje 1. srpnja. Nakon toga, trebao je iči i na olimpijski turnir čiji je početak zakazan za 26. srpnja

Sada je jasno, Novak Đoković od ponedjeljka više neće biti svjetski broj jedan na ATP-ljestvici. Odustajanjem od nastupa u četvrtfinalu Roland Garrosa zbog teške ozljede koljena, srpski će as izgubiti 1.600 bodova koje je osvojio lanjskim slavljem u finalu u Parizu. Zna se da će od ponedjeljka prvi igrač svijeta biti Talijan, Jannik Sinner. Đoković je u srijedu poslijepodne dobio nalaze magnetske rezonance koji su pokazali da je u desnom koljenu ustanovljen veliki problem s meniskusom zbog kojeg nastup u četvrtfinalu protiv Caspera Ruuda jednostavno nije moguć.

- Tužan sam što moram objaviti da se povlačim sa Roland Garrosa. Igrao sam srcem i dao sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost, zbog napuknuća medijalnog meniskusa u desnom koljenu, moj tim i ja smo morali donijeti tešku odluku. Želim svu sreću igračima koji se natječu ovaj tjedan i iskreno zahvaljujem nevjerojatnim navijačima za svu ljubav i kontinuiranu podršku. Vidimo se uskoro - poručio je Đoković u objavi na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Bilo je to prvi puta da se Đoković oglasio nakon što su organizatori Roland Garrosa objavili da će napustiti turnir. Podsjetimo, problemi s koljenom počeli su već u 3. kolu protiv Talijana Lorenza Musettija, a nastavili su se u maratonu protiv Francisca Cerundola u osmini finala. Đoković je taj meč dobio u pet setova, ali uz velike probleme s koljenom zbog kojih je igrao pod tabletama. Medicinski tim jednog od najvećih tenisača svih vremena dao je strogu preporuku Đokoviću da ne zaigra u meču u srijedu ujutro protiv Ruuda.

Na društvenim mrežama pojavila se i prva Đokovićeva snimka nakon dolaska s liječničkog pregleda na kojem je ustanovljena teška ozljeda koljena.

Srpski tenisač trebao je nakon Roland Garrosa nastupiti na Wimbledonu koji počinje 1. srpnja. Nakon toga, trebao je iči i na olimpijski turnir čiji je početak zakazan za 26. srpnja. No, jasno je, ako ode na operaciju, čišćenje koljena, neće zaigrati na ta dva turnira, a potencijalno i puno dulje. Napunio je Đoković 37 godina, neće oporavak ići tako brzo, a cijela priča ide toliko daleko da se spominje i kraj karijere. Treba vidjeti...

FOTO: Otkriveno je porijeklo Novaka Đokovića: 'Uvijek sam tvrdio da sam Hrvat jer Srbi nikada nismo bili'

Đoković osigurao četvrtfinale Roland Garrosa, možda se povlači zbog problema s koljenom
1/13

Komentara 10

OP
Ocvali pupoljak
20:15 04.06.2024.

Čemu toliko silovanje? To mi nikako nije jasno. Imas 37 godina, sve si osvojio sto si mogao i problem je reči "hvala vam na svemu i zbogom". Modrić ima isti problem. Treba spustiti ego i priznati da stariš, da si istrošen i da mladi gaze sve ispred sebe. I sam si gazio prije 20 godina.

DE
Delumbija
20:06 04.06.2024.

Čemu tolika drama i iščudavanje? Čovjek ima 37 godina, bio je 15 na vrhunskoj razini i obilježio tenis za sva vremena. Nisam njegov obožavatelj, ali svaka mu čast.

MO
modovisisajteMaraschino
19:55 04.06.2024.

Čemu čuđenje, dolaze mlađi i spremniji tenisači... treba prihvatiti činjenicu da mu vrijeme prolazi. to je brutalan sport i rijetko koji sportaš je psihički fizički to mogao dugo izdržati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije