Proslava olimpijskog srebra

Donna u Hrvatskoj kući dočekana ovacijama a čekala ju je još fešta i u olimpijskom selu

Donna u Hrvatskoj kući dočekana ovacijama a čekala ju je još fešta i u olimpijskom selu
03.08.2024.
u 21:53
Nakon proslave u Hrvatskoj kući uslijedila je i mala fešta u hrvatskom kutku u olimpijskom selu gdje su olimpijsku doprvakinju dočekali tamošnji hrvatski "stanari"
Pogledaj originalni članak

Nakon što je na Roland Garrosu preuzela svoje olimpijsko srebro, odradila presicu i doping kontrolu, najnovija olimpijska doprvakinja produžila je u Hrvatsku kuću. A ondje su joj članovi Hrvatske misije ali i brojni HOO-ovi sponzori priredili veseo doček.

A ondje su ju dočekali i roditelji Igor i Brankica te brat Bruno kojima je pala u vrlo emotivan zagrljaj a tata Vekić je uskliknuo:

- Imamo medalju.

Nakon toga uslijedile su brojni čestitati pa tako i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u pratnji supruge Blanke a zapjevali su joj i njeni Osječani koji su u jednom trenutku postali preglasni pa su stanari zgrade koja gleda na vrt hotela Radison Blu zaprijetili policijom. A tada je mudar izvela članica MOO-a Kolinda Grabar-Kitarović predloživši glasnom društvu da preseli u hotelski bar gdje je s njima i zapjevala.

 A tijekom presice, održane prije večere, moderator Drago Ćosić kazao je da "igra Donna kao Maradona".

- Kad smo došli u Pariz ja sam treneru Niku kazala što mi radimo ovdje. Idemo se usredotočiti na parove, pa ne mogu ja osvojiti medalju u singlu.

No, Donna se po tom pitanju poprilično prevarila. Štoviše, ne samo da je osvojila medalju nego je dospjela i do finala.

- Nakon Wimbledona bila sam ozlijeđena, bolesna a potom su nam otkazali i let za Pariz. Ništa nam nije išlo od ruke. No, evo nas tjedan dana kasnije s medaljom.

Kad je netko spomenuo da je u hrvatskoj zgradi olimpijskog sela uvijek bilo vrlo bučno kada bi Donna igrala.

- Ja sam čula da je svatko imao svoj plan sjedenja i da to nisu mijenjali dok ja igram. Danas očito nije bilo tako.

Nekoliko puta je Donna rekla da zemlja nije njena omiljena podloga a evo nje s olimpijskim srebrom osvojenim upravo na zemlji.

- Dobro pitanje. Kada bih mogla birati finale Rolan Garrosa ili finale Olimpijskih igara ja bih uvijek uzela olimpijsku medalju.

Zahvalila se Donna svojim najsnažnijim potpornjima.

- Ja dajem sve od sebe. Kroz karijeru imala sam jako puno uspona i padova ali bez svoje obitelji i svog tima ne bi bila tu gdje jesam pa je ova medalja njihova koliko i moja.

A da bi se nazdravilo prvoj ženskoj teniskoj olimpijskoj medalji točio se pjenušac a šjor Ivo Vrdoljak, vlasnik splitskog restorana Zrno soli, priredio je posebnu večeru a zvijezda na meniju bile su "Kozice a la Donna".

Inače, nakon fešte u Hrvatskoj kući uslijedilo je veselje i u olimpijskom selu. Naime, svaki put kada se netko od hrvatskih sportaša u selo vrati s "plijenom", stanari mu prirede malu feštu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
rokoxy1
11:23 04.08.2024.

Dona je zakon