REAKCIJE NAKON FINALA

Donna Vekić potvrdila da je razmišljala o pauzi od tenisa: 'Drago mi je da se nisam povukla, imam medalju'

Pariz: Donna Vekić osvojila Olimpijsko srebro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
03.08.2024.
u 19:47

- Iskreno, malo sam trenutno razočarana, ali moram biti ponosna i sretna na sve što sam napravila ovaj tjedan, imam medalju, Hrvatska ima medalju - rekla je Donna

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Roland Garrosu, gdje ju je u finalnom dvoboju pojedinačne konkurencije na pariškoj crvenoj zemlji pobijedila sedma igračica svijeta Zheng Qinwen sa 6-2, 6-3. 

- Iskreno, malo sam trenutno razočarana, ali moram biti ponosna i sretna na sve što sam napravila ovaj tjedan, imam medalju, Hrvatska ima medalju - rekla je Donna za HTV te dodala:

- Jučer sam imala dan odmora, doduše treba mi više dana odmora, ali nema veze, bit će za to vremena. Dala sam sve od sebe i to je bilo dovoljno za medalju.

Je li ispunila svoj cilj?

- Cilj mi je bila medalja, ne zlatna medalja nego medalja, tako da sam ja svoj cilj ispunila.

Prije Roland Garrosa je razmišljala o pauzi od tenisa.

- To je bilo točno, prije Roland Garrosa rekla sam treneru da imam Wimbledon i Olimpijske igre ispred sebe i ako ne odem na njih definitivno ću požaliti za par godina. Drago mi je da su me gurali ti ljudi oko mene, da su mi davali podršku i evo, par mjeseci kasnije polufinale Wimbledona i finale na Olimpijskim igrama.

Je li danas imala šansu u finalu?

- Mislim da jesam, iako je rezultat bio 6:2, 6:3 bilo je tu puno gustih gemova. Očekivanja su uvijek bila velika s moje strane, sad će vjerojatno biti veća i s vaše strane. Idem prvo u Hrvatsku i onda uskoro u Ameriku.

Pariz: Donna Vekić osvojila Olimpijsko srebro
1/7
 

Komentara 4

Avatar southman
southman
20:08 03.08.2024.

Bravo Dona !

Avatar Ričard
Ričard
21:21 03.08.2024.

Neoodoban i uvredljiv sadržaj? Ime naše najbolje tenisačice

Avatar Žuti
Žuti
11:00 04.08.2024.

"Imam medalju".... Možda je to razlog emotivnog pražnjenja po pobijedi u polufinalu i veoma slaba predstava u samom finalu. Žena je previše bila sretna medaljom da se bori za ono jedino bitno, zlato. Primjerice sjetite se sportaša kao naprimjer Messi ili Ronaldo. Kako oni reagiraju kada dobiju srebrnu medalju? Dobiju je na vrat, a oni ju odmah skinu i najradije bi je bacili u smeće. Zanimljivo je kako ima različitih reakcija. Neki se osjećaju kao gubitnici ako nisu broj 1, a drugi su sretni s broncama i srebrima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije