NAKON FINALA

Donna Vekić: Moja protivnica nije bila korektna. A znam neke kontroverzne priče o njoj...

Pariz: Donna Vekić osvojila Olimpijsko srebro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
03.08.2024.
u 21:08

Ovo je moj najljepši dan u životu, šest mejseci ću spavati s medaljom

Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Parizu, Sjajan uspjeh za osječku tenisačicu i da joj je netko ponudio drugo mjesto uoči turnira objeručke bi prihvatila medalju. I to bilo kakvu, a osvojila je srebrnu i zato još jednom bravo. U finalu je Kineskinja Qinwen Zheng, sedma igračica svijeta, jednostavno bila bolja 6:2, 6:3. Ovo je prva ženska teniska medalja an Igrama za Hrvatsku, druga pojedinačna, nakon bronce Gorana Ivaniševića u Barceloni 1992. godine. S ukupno šest medalja tenis je postao, za sada, najtrofejniji hrvatski sport po broju osvojenih medalja na olimpijskim igrama.

- Sretna sam zbog medalje, žalosna što nije zlatna. Ova medalja je nešto o čemu sam sanjala dok sam bila mala. Da, sada slobodno mogu reći da mi je ovo najsretniji dan u mom životu - rekla je Donna.

O finalnom susretu nije trošila puno riječi.

- Zheng je jednostavno bila bolja, zemlja je podloga gdje se ona najbolje snalazi, za razliku od mene kojoj je trava puno draža - istaknula je Donna.

Na kraju meče niste se baš srdačno pozdravili sa Zheng?

- Nije bila korektna tijekom meča. Stalno je zadržavala grije, me stalno je na moj servis tražila nekakvu malu stanku, stalno joj nešto smetalo. Dakle, svaki put kada bi se netko pomaknuo na tribini ona je uzimala stanku. Inače, oko nje ima dosta kontroverznih priča, ali ne bih sada o tome - istaknula je Donna.

Navodno igrate sljedećeg tjedna turnir?

- Ha, ha, to sigurno ne igram. Otkazala sam Toronto, moram se prvo dobro odmoriti. Igrat ću tjedan dana iza, turnir u Cincinnatiju.

Hoće li ova medalja imati nekakvo posebno mjesto?

- Imat će. Spavat ću s njom sljedećih šest mjeseci

Oprema?

- I ona će mi ostati kao draga uspomena.

Hoćete li možda odigrati neki turnir u sretnoj opravi?

- To neću

Pariz: Donna Vekić osvojila Olimpijsko srebro
1/7
 

Komentara 13

Avatar Art of Noise
Art of Noise
21:37 03.08.2024.

"Nije bila korektna tijekom meča. Stalno je zadržavala grije, me stalno je na moj servis tražila nekakvu malu stanku, stalno joj nešto smetalo." Je li ovo "grije, me" možda - vrijeme? Ponekad mi triba Enigma za tekstove/članke na VL-u. Najozbiljnije.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:00 03.08.2024.

Tekst ko da je pisao slaboumni KI bot.

DT
Don’t look AP
21:28 03.08.2024.

Morate li tako strvinarski insinuirati da je Vekić upravo to isticala? Izjavila je pošteno sportski da je protivnica danas bila bolja. Jade jedan lešinarski. Ajde, štopam kad ćete ovo obrisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije