PLAVI Dinamov nogometaš u slučaju krize pristao bi na manju zaradu u Maksimiru

Etto: Bilo bi žalosno da nam moraju rezati ugovore

29.03.2009.
u 12:02
Pogledaj originalni članak

Već su četiri godine prošle otkako je Etto u Dinamu. U međuvremenu se oženio u Zagrebu s Anjom, dobio sina Joaquina, odlično naučio hrvatski jezik i postao pravi Zagrepčanin.

– Po sinu vidim kako vrijeme zapravo brzo ide, kad je rođen bojao sam ga se držati u rukama, a sad već skakuće, više nije beba. Kad se osvrnem na te četiri godine, mogu reći da su zaista brzo prošle – pričao je Etto pod maksimirskim jugom gdje je već postao domaći dečko.

Eduardo, Modrić, Ćorluka, Vukojević, Pokrivač, Čale, Drpić, dobar dio momčadi otišao je iz kluba.

Ne bježim iz Dinama
– Žao mi je zbog kluba i pogotovo zbog navijača što više nisu s nama, ali takav je nogometni život, klub živi od toga.

Ettu je 28 godina, još ima četiri godine ugovora s plavima, žali li što nije otišao drugdje u Europu.

– Ne žalim, nisam tip koji razmišlja o odlasku, o prodaji. Mislim da igrač mora naći zadovoljstvo u životu tamo gdje je i onda mu je sve lakše. A ja sam ovdje zadovoljan. Uostalom, jednom kad završim karijeru ionako ću živjeti u Zagrebu, ovdje mi je obitelj. Naravno da svatko želi igrati u klubu iz liga petice, želio bih i ja, ali nije mi to glavni cilj.

U svijetu se osjeća kriza, najavljuju se smanjivanja ugovora igračima. I u Dinamu bi moglo doći do toga.
– Bude li tako moralo biti, neka bude. No, ne bi bilo dobro da Dinamo to mora raditi, to bi značilo da situacija nije dobra. Bilo bi žalosno i nama igračima. Jer, imate ugovor, planirate nešto na osnovi njega, a onda se odjednom situacija promijeni. Nadam se da se to u Dinamu neće dogoditi.

Plavi imaju jako dobre ugovore, no europski uspjesi i dalje su samo san.
– Zato bismo nešto morali napraviti. Dobar rezultat u Europi bi nam svima pomogao. Dinamu da zaradi novac, a onda i nama, jer kad klub dobro zarađuje, može i nas platiti.

Samo, sad je odjednom upitno i osvajanje naslova prvaka, Hajduk opet ima dva boda više.

– Ne trebamo se time opterećivati, trebamo sada misliti na Cibaliju, na Inter. Jer, budemo li mislima u Splitu, moglo bi nam se opet dogoditi da sami sebe zeznemo kao u susretu s Osijekom. I dalje ovisimo samo o sebi, trebamo sve pobijediti, pa onda u Split doći po naslov. Iako, ne bih isključio mogućnost da Hajduk još negdje posrne, da na to gostovanje odemo kao vodeći.

Čuvam sina, žena kuha
Kruno Jurčić je Etta pomaknuo naprijed, u ofenzivu.
– Na toj sam poziciji igrao i kad sam došao u Dinamo. Mogu igrati na oba ta mjesta, vjerujem da je za trenera dobro kad ima igrača koji može igrati na više pozicija – zaključio je Etto, sjeo u automobil i požurio kući.

– Slobodno vrijeme provodim kod kuće s obitelji, čuvam maloga dok žena kuha i posprema. Sad će i ljepše vrijeme pa ćemo moći u park, u grad...

Pogledajte na vecernji.hr