LISTA NAJBOGATIJIH

FOTO Haaland ruši rekorde, ali iznenadit ćete se koliko zarađuju najplaćeniji na svijetu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Instagram
Foto: Instagram
19.04.2022.
u 15:15
Neka imena na listi su iznenađujuća, posebno jer ne igraju svi u kontinuiteti niti su više u nekom od izbora najboljih. Ali, ugovori potpisani u prošlosti još vrijede...
Pogledaj originalni članak

Vijest o odlasku Erlinga Haalanda iz Borussije (D) u Manchester City snažno je odzvonila jer Norvežanin bi trebao postati najplaćeniji u povijesti engleskog nogometa s tjednim primanjima od 600.000 eura! Ali, u svjetskim razmjerima ipak je nešto dalje od vrha.

Jer, na vrhu je jedan od najboljih svih vremena, ako ne i najbolji - Lionel Messi. Zvijezda Paris Saint Germaina tjedno zarađuje nestvarnih 1,15 milijuna eura i u 2021. je od svih sportaša svijeta po zaradi ispred bio samo Conor McGregor.

Odmah iz čarobnog Argentinca je čarobni Brazilac i njegov suigrač Neymar. Zarađuje 730.000 eura tjedno, što je samo po sebi mnogo, ali i osjetno manje od Messija.

Foto: Reuters

Iznenađujuće, na trećem mjestu je Luis Suarez iz Atlético Madrida, koji zaokružuje dominaciju nogometaša iz Južne Amerike. Njegova tjedna primanja su 690.000 eura.

U Madridu je i nogometaš s kojim će Haaland dijeliti četvrto mjesto. Igrač zbog kojeg se navijači Reala ježe čim čuju njegovo ime. Gareth Bale prima 600.000 eura tjedno iako igra manje od nekog rekreativca.

Kylian Mbappe još je jedan nogometaš PSG-a na listi i zarađuje 500.000 eura tjedno, no od ovog će ljeta sasvim sigurno zarađivati više, bez obzira otišao u Real Madrid ili ostao u Parizu.

Cristiano Ronaldo nije naviknut biti toliko daleko od vrha, ali njegovih 465.000 eura tjedno u Manchester Unitedu novac je o kojem mnogi mogu samo sanjati. Uostalom, najplaćeniji je igrač Crvenih vragova.

Foto: Reuters

Belgijac Kevin De Bruyne ima identična primanja kao Ronaldo i bit će drugi najplaćeniji nogometaš Cityja kad stigne Haaland.

Zatim, slijedi još jedno iznenađenje... David De Gea nije već neko vrijeme u top-formi, ali zbog unaprijed dogovorenog ugovora prima 450.000 eura tjedno u Manchester Unitedu.

Iako Bayern nije previše rastrošan, za Roberta Lewandowskog morao se "isprsiti". Poljak u Bavarskoj tjedno zarađuje 420.000 eura.

Visoko na listi je Philippe Coutinho, sad nogometaš Aston Ville s 410.000 eura tjedno. Eden Hazard iz madridskog Reala je s 2022. počeo zarađivati nešto manje od pola milijuna eura i "vrti" se oko 400.000.

Prema nekim informacijama, Brazilac Oscar iz kineskog Shanghai Port zarađuje između 750.000 i 800.000 eura tjedno, ali postoje i informacije prema kojima su mu primanja znatno srezana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.