MEGATRANSFER

Šeici otvorili blagajnu: Mladi Norvežanin (21) postat će najplaćeniji u povijesti!

Bundesliga - Borussia Dortmund v VfL Wolfsburg
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/4
19.04.2022.
u 10:35

Sjajni napadač ove je sezone u 31 utakmici za klub i reprezentaciju zabio 33 gola, a pod ravnanjem Pepa Guardiole trebao bi dosegnuti zvijezde.

Menadžer Erlinga Haalanda (21) Mino Raiola od prošlog ljeta govori da će fenomenalni napadač potpisati za onaj klub koji mu može ponuditi milijun eura tjedno. Taj plan mu nije uspio, ali ni 600.000 eura, koliko će mu plaćati Manchester City nije malo! Time bi postao najplaćeniji nogometaš u povijesti engleskog nogometa.

Naime, prema ekskluzivnim saznanjima Daily Maila, Haaland će u City ovog ljeta! Nije poznati koliko će dobiti Borussia Dortmund, ali odštetna klauzula je minimalno 75 milijuna eura, što znači da manje od toga neće dobiti. Vjerojatno ni više.

Norvežanin rođen u Leedsu, čiji je otac Alf-Inge igrao za City od 2000. do 2003. i osobno dogovarao transfer, postao bi najplaćeniji nogometaš Premier lige. U klubu bi prvi do njega po primanjima bio Kevin De Bruyne s 465.000 eura tjedno.

Soccer Football - Bundesliga -Borussia Dortmund v SC Freiburg - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - January 14, 2022 Borussia Dortmund's Erling Braut Haaland celebrates scoring their fourth goal REUTERS/Leon Kuegeler DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO. Photo: LEON KUEGELER/REUTERS
Foto: LEON KUEGELER/REUTERS

Sjajni napadač ove je sezone u 31 utakmici za klub i reprezentaciju zabio 33 gola, a pod ravnanjem Pepa Guardiole trebao bi dosegnuti zvijezde. Iako, to tek treba vidjeti jer Jack Grealish najskuplji je transfer u povijesti Cityja (117,5 milijuna eura), a igra slabije od igrača oko stotinu milijuna eura jeftinijih.

Ujedno, Zlatan Ibrahimović je u najboljim godinama došao u Pepovu Barcelonu i to su mu bili najgori trenuci karijere. Španjolski trener baš i ne voli napadače, često igra bez njih ili ih povlači više prema sredini. Bit će zanimljivo vidjeti kako Haaland može odgovoriti na sve te izazove!

Ali, iako će postati najplaćeniji u Engleskoj, neće i na svijetu. Veća primanja imaju Leo Messi (1,15 milijuna eura tjedno), Neymar (730.000), Luis Suarez (690.000), a identičnih 600.000 eura ima i Gareth Bale.

>>> Torcida bodrila igrače Hajduka i na treningu

Komentara 2

Avatar southman
southman
11:06 19.04.2022.

Ako Bale ne zaslužuje 600.000 eur-a tjedno onda ne znam nikoga tko toliko zaslužuje. A Klopp je rekao jasno i glasno " Liverpool nikome neće dati toliku plaću pa ni Halandu ". Salahu koji je ikona u Redsima nude 450.000 eur-a.

Avatar Castro
Castro
11:56 19.04.2022.

Sramota za ljudski rod da se jednom igracu daje tolika tjedna placa. Fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije