DRUŠTVO MILIJUNAŠA

Brozović zarađuje bogatstvo, ali nije najplaćeniji hrvatski sportaš: Evo tko je na vrhu!

Marcelo Brozović pozitivan na koronavirus
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/10
23.03.2022.
u 18:32

Za očekivati je promjene na ovoj listi već od ljeta jer zasigurno će biti barem nekoliko unosnih transfera za vatrene, no neki s liste će se morati i zadovoljiti s manje jer su u godinama kad više ne mogu do više...

Ugovor koji je Marcelo Brozović potpisao s Interom na četiri godine, vrijedi 60 milijuna eura, odnosno, 15 milijuna eura po sezoni. Bez bonusa. Dakle, time je vatreni postao najplaćeniji hrvatski nogometaš, ali ne i najplaćeniji hrvatski sportaš.

Ta čast i dalje pripada Bojanu Bogdanoviću, koji u NBA ligi igra za Utah Jazz i zarađuje oko 16,5 milijuna eura po sezoni. Konkretnije, potpisao je prije dvije godine također četverogodišnji ugovor, no njegov je vrijedan 73 milijuna dolara ili 66,34 milijuna eura. Odnosno, godišnje je to 18,25 milijuna dolara ili 16,59 milijuna eura.

Nakon najplaćenijeg dvojca slijedi jedna poveća "rupa", a nakon nje hrvatski su sportaši podosta blizu u tome koliko zarađuju. Neuništivi Luka Modrić potpisao je dvogodišnji ugovor prošlog ljeta i iznosi nešto manje do 20 milijuna eura, što znači da je "dogurao" do 9,85 milijuna eura godišnje.

Foto: Reuters

Mateo Kovačić je odlaskom iz Madrida postigao najveći transfer nekog hrvatskog nogometaša, vrijedan 45 milijuna eura, no uspio je i sebi povećati plaću na 9,36 milijuna eura. A u top 5 je još jedan "nenogometaš".

Dario Šarić potpisao je s Phoenix Sunsima ugovor na tri godine i prosječno godišnje zaradi 8,18 milijuna eura ili devet milijuna dolara. Šteta za hrvatskog asa što je cijelu ovu sezonu ozlijeđen pa u zadnjoj godini ugovora neće biti "zlatna koka" već suprotno, cijena će mu se osjetno smanjiti. Moguće do te mjere da će otići u Europu, ako više u njemu neće biti dovoljno motivacije za dokazivanjem u NBA.

S ozljedama se proteklih sezona muči i Šime Vrsaljko, ali te mu probleme olakšava plaća od 7,3 milijuna eura godišnje u Atletico Madridu.

Iza njega dolazi Ivica Zubac, košarkaš koji bi u narednih dvije do tri godine trebao postati najplaćeniji hrvatski sportaš. Za LA Clipperse igra nevjerojatno ove sezone, potpuno je sazrio i istinska je opasnost u reketu. Aktualni ugovor na četiri godine donosi mu 28,5 milijuna dolara, odnosno, 7,2 milijuna godišnje ili 6,54 milijuna eura. Ali, dogodine kreće lov na njega. Ili će promijeniti sredinu ili će Clippersi "podebljati" njegova primanja.

Kao što si ih je "podebljao" Dejan Lovren odlaskom iz Liverpoola u Zenit. S plaće od šest milijuna eura stigao je do 6,24 milijuna eura i zbog toga je jasnije da ne želi javno o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

21.03.2022., Zagreb - Hotel Sheraton. Okupljanje igraca i strucnog stozera hrvatske nogometne reprezentacije pred odlazak u Dohu, gdje ce Vatreni odigrati prijateljske utakmice protiv Slovenije (26. ozujka) i Bugarske (29. ozujka). Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Posljednji u top 10, a da igra nogomet jest Ivan Perišić. On nije u Interu uspio do željenog bogatijeg ugovora pa će vjerojatno u novi klub, koji će mu dati više od pet milijuna eura godišnje.

I, na kraju, naš najbolji tenisač Marin Čilić zaradio je prošle godine 4,09 milijuna eura. Upravo na desetom mjestu je i po ukupnoj zaradi od osvojenih turnira - 26,82 milijuna eura ili 29,95 milijuna dolara. A na to još idu sponzorski i ini ugovori...

Za očekivati je promjene na ovoj listi već od ljeta jer zasigurno će biti barem nekoliko unosnih transfera za vatrene, no neki s liste će se morati i zadovoljiti s manje jer su u godinama kad više ne mogu do više...

>>> Ovako nešto može snimiti samo Marcelo Brozović!

 

LISTA NAJPLAĆENIJIH HRVATSKIH SPORTAŠA:

1. Bojan Bogdanović - 16,59 milijuna eura
2. Marcelo Brozović - 15 milijuna eura
3. Luka Modrić - 9,85 milijuna eura
4. Mateo Kovačić - 9,36 milijuna eura
5. Dario Šarić - 8,18 milijuna eura
6. Šime Vrsaljko - 7,3 milijuna eura
7. Ivica Zubac - 6,54 eura
8. Dejan Lovren - 6,24 milijuna eura
9. Ivan Perišić - 5 milijuna eura
10. Marin Čilić - 4,09 milijuna eura

Komentara 3

RE
RedTree
21:17 23.03.2022.

Nije isto bruto ili netto i koliko se gdje uzima poreza, u Italiji mislim manje, u Engleskoj više.

KU
kuglanje
20:22 23.03.2022.

Marcel ima 6 miliona po sezoni. Modrič nedodirljiv. E moj novinar.

NI
Nini istrijan
12:49 25.03.2022.

60 mil eura godisnje?Ma odakle vam ta informacija??Prema web stranici sport,virgilio.it Brozovic ima osnovnu placu od 6,480.00 eura godisnje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije