Gostovali u Sinju

Pušnik nakon blijede igre Hajduka: Tražit ću kaznu za igrače zbog ove sramote

Foto: Ivo Cagalj/PIXSEL
Marijan Pušnik
Foto: Ivo Cagalj/PIXSEL
Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Marijan Pušnik
Foto: HNK Hajduk
Hajduk
11.07.2016.
u 20:17
Gabrijel Boban zabio u prvom nastupu za Osijek
Pogledaj originalni članak

Hajduk je pred 2000 gledatelja u Sinju pobijedio domaćeg Junaka s 'mršavih' 1:0. Pobjedu bijelima pogotkom je donio Vrljička u 53. minuti nakon dodavanja Maganjića.

Hajduk je počeo u sastavu Grbić, Budalić, Šimić, Ismajli, Memolla, Acker, Erceg, Grković, Maganto, Said i Blažević, a u drugom poluvremenu istrčali su: Grbić, Llanos, Šimić, Ismajli, Vrljičak, Kalik, Acker, Hairlahović, Radčenko, Maganjić i Futacs.

Trener Haduka, Marijan Pušnik, bio je ljutit nakon utakmice.

- Tražio sam suglasnost od sportskog direktora Branca da kaznim igrače, i svi koji su igrali bit će kažnjeni za ovu sramotu. A oni koji su igrali u prvom poluvremenu, platit će dvostruku kaznu, jer su izašli s terena, a da nisu pozdravili gledatelje, nisu uzvratili za gostoprimstvo koje su im Sinjani ukazali - kazao je Pušnik, piše Goal.

Dodajmo kako je Mađar Futacs zamijenjen u 80. minuti nakon što je dobio udarac u koljeno. Još nije poznata težina ozljede.

A u Gradskom vrtu su pred 400 gledatelja snage međusobno odmjerili nogometaši Osijeka. Susret Bijelih i Plavih završio je neriješenim rezultatom - 1:1.

Za Bijele je glavom u svom prvom nastupu zabio Boban u 18. minuti nakon Barišićeva ubacivanja dok je izjednačenje Plavima iz slobodnog udarca donio Lesjak u 29. minuti.

Nakon nešto manje od dvije godine izbivanja, u Gradski vrt vratio se Karlo Lulić, stoji na službenim stranicama Osijeka. Odmah je i zaigrao, a trebao bi biti na jednogodišnjoj posudbi iz talijanske Sampdorije koja ga je prošle sezone ustupila češkom Bohemiansu.

Za Bijele su igrali: Mikulić, Matas, Lukić, Arsenić,  Barišić, Petrović, Vojnović, Mioč, Knežević, Boban i Perošević.

Plavi su nastupili u sastavu Malenica (Žitnjak), Karamarko, Magdić (Lulić), Barać, Marin, Lesjak, Anić, Žaper, Ikić (Špoljarić), Mandić i Štrkalj. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

R0
R00kie
20:49 11.07.2016.

najveci uspjeh hajduka u zadnjih 10 god

DU
Deleted user
22:24 11.07.2016.

Srpski Hajduče..........Hrvatski nogomet je sustavno uništavan od strane Mamića i HNS-a, pogledajmo samo mlade reprezentacije: U17 reprezentacija Hrvatske se preko EP gdje je osvojila grupu plasirala na SP gdje je porazila Njemačku i pobjednika Nigeriju. U19 Hrvatska se kvalificirala na EP koje počinje za par dana i gdje tražimo vizu za SP. U21 Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi za EP ispred jedne Španjolske. Krivac za gore navedene stvari međuostalima je i Romeo Jozak, koordinator mladih selekcija, koji je prije toga sudjelovao u stvaranju katastrofalne dinamove omladinske škole koja je temelj svih reprezentacija, i koja je opet ove sezone obrukala Hrvatsku tako što je za zelenim stolom ispala već iz četvrtfinala juniorske lige prvaka. Nadaleko po uspjehu poznata hajdukova struka Romea Jozaka naziva šarlatanom, ja ne vjerujem njegovim rezultatima, nego njima. O Romeo, Romeo, zašto si Romeo? HNS je potpuno samofinancirajuća organizacija, dok Slovački i Mađarski nogometni savez od države dobiju godišnje oko 40 milijuna eura, HNS ne dobije prebijene lipe, no zato je tu država da taj isti HNS dovede u red tako što nevjerojatno uspješnoj udruzi "Naš Hajduk" kao nagradu za minus od 90 milijuna kuna, nagradu za 3 osvojena boda u europskim skupinama zadnjih 20 godina, zaneseni tim rezultatima, država im sa punim pravom daje u ruke budućnost cijelog hrvatskog sporta, tako da isti pišu sudbinu ne samo nogometu, nego i vaterpolu, košarci, tenisu, kuglanju. Iako su se svi sportski savezi (od biciklističkog do alpinističkog) u Republici Hrvatskoj složili i poslali dopis da je novi Zakon o sportu totalno promašen, ja ipak vjerujem udruzi Naš Hajduk koja se dokazala na brojnim poljima, kako financijskim, tako i sportskim. Po pitanju hrvatskih klubova i naše lige, imati ćemo od sljedeće godine dva predstavnika u ligi prvaka, što je ponajprije zasluga Hajduka koji su svojim porazima od Dile Gori, Shelbourna, Slovana, Dundalka, Skonta itd jedino motivirao Rijeku i Dinamo da naprave više, tako da će nam Hajduk na koncu donijeti 2 predstavnika. S druge strane, koliki je to zapravo uspjeh 2 predstavnika ako pogledamo da recimo Talijani imaju 3 predstavnika u Champions ligi, a Španjolci čak 5 sa Sevillom.

IV
ivanomikulic224
22:03 11.07.2016.

Udario junak na junaka...