OSNOVAN 13. VELJAČE 1911.

Hajduk danas slavi 112. rođendan

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Prije 72 godine osnovana najstarija navija?ka skupina Torcida
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Navijači Hajduka na travnjaku proslavili osvajanje Kupa
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Tisuće navijača na rivi dočekalo igrače Hajduka s trofejem Kupa
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Igrači Hajduka s navijačima proslavili osvajanje Kupa
13.02.2023.
u 08:11
"Rođen iz patriotskog ponosa i prkosa ovoga grada, Dijete i sportski prvijenac grada Splita, simbol je njegovih težnji i uspjeha na sportskom polju. Split, Dalmacija i Hrvatska, uz Hajduka čvrsto su i nerazdvojno vezani punih sto i dvanaest godina. "
Pogledaj originalni članak

Splitski Hajduk, jedan od najvećih hrvatskih klubova, danas slavi 112. rođendan. Klub je tim povodom objavio kraći tekst o ovoj obljetnici.

"Priča o Hajduku počinje 13. veljače 1911. godine kada su četvorica splitskih studenata Vjekoslav Ivanišević, Fabjan Kaliterna, Lucijan Stella i Ivan Šakić, uz pomoć Vladimira Šore i profesora Josipa Barača osnovali Hrvatski nogometni klub Hajduk. Ime koje i danas ponosno nosi, u čast i slavu svog grada i podneblja u kojem djeluje i postoji. 

Rođen iz patriotskog ponosa i prkosa ovoga grada, Dijete i sportski prvijenac grada Splita, simbol je njegovih težnji i uspjeha na sportskom polju. Split, Dalmacija i Hrvatska, uz Hajduka čvrsto su i nerazdvojno vezani punih sto i dvanaest godina. 

U njegovu bogatu povijest, u slavu njegova imena, od prvih dana davne 1911. godine do danas, generacije velikana utkale su svoje nogometno umijeće, svoj polet, zanos i enormnu ljubav prema svom Hajduku. 

''Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome, zaštita slabome! Klub neka se Hajduk zove!''

Traje to sada 112 godina... Traje i živjet će vječno! 

Svim navijačima Hajduka diljem Hrvatske i cijele kugle zemaljske hvala na vječnoj ljubavi i privrženosti ''u danima sretnim u danima grubim...'' Svih 112 godina", napisali su u Hajduku.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
Zakarija
11:59 13.02.2023.

Dan osnivanja hrvatske cosa nostre