NOVI REMONT

Hajduk opet ima problema s travnjakom, klub izdao priopćenje i pozvao HNS da riješi problem

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Hajduk opet ima problema s travnjakom, klub izdao priopćenje i pozvao HNS da riješi problem
03.09.2022.
u 12:00
Naš savez je financirao novi poljudski travnjak i činilo se da su svi problemi riješeni.
Pogledaj originalni članak

Hajduk opet ima problema s travnatom podlogom na Poljudu, nova trava je instalirana prije samo 14 mjeseci, ali je došlo do propadanja. 

- Nakon iznenadnog pogoršanja travnjaka glavnog terena na Poljudu, HNK Hajduk je pozvao predstavnike izvođača radova tvrtke Rappo, zajedno s delegacijom HNS-a da se u najkraćem mogućem roku utvrde razlozi naglog propadanja travnjaka unatoč svakodnevnim zajedničkim uloženim naporima u samo održavanje. Pregledom i posebnom analizom uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke potvrđeno je kako se radi o izuzetno agresivnoj i brzoširećoj bolesti pod nazivom GLS (razvoju bolesti pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost). Zbog specifičnih temperaturnih uvjeta, bolest se rapidno širi na travnjacima po cijeloj Europi (Njemačka, Francuska, Španjolska…). U skladu s aktualnom situacijom, u tijeku su finalni dogovori oko aktivnosti kojima će se sanirati postojeće stanje travnjaka do početka reprezentativne pauze. Nakon prvenstvene utakmice s Istrom 1961 (17. rujna) pristupit će se kompletnom servisu travnjaka sukladno uputama izvođača koji bi trebao biti gotov do prvog idućeg službenog susreta na Poljudu. Podsjetimo, novi poljudski travnjak postavljen je u srpnju prošle godine u skladu s inicijalnim dogovorom te ugovorom koji je potpisan s Hrvatskim nogometnim savezom - posebno je priopćenje Hajduka.

Travnjak će sredinom mjeseca rujna ponovno u sanaciju, festival Ultra je svake godine zadavala dosta glavobolje ljudima koji održavaju igralište na Poljudu.

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

SE
Senior2
15:20 03.09.2022.

Po starom dobron običaju opet je netko drugi kriv.

IN
Ineboimorejeplavo
14:47 03.09.2022.

HNS - šta savez ima sa neodgovarajucim održavanjem travnjaka, neka remont plaća hajduk koji je i doveja do ovakvog stanja travnjak, dosta je muženja od strane hajduka

CO
coky
14:00 03.09.2022.

Nek pozovu severinu i neka pjeva "trava zelena" i rješit će se problem. Dabogda sve izgubili, pa i travu...bajdo i frane su igrali na lešu, pa se nisu žalili, rđavom urcu i dlaka smeta.