HRVATSKI DERBI

Hajduk pobijedio Dinamo i tako dobio 'slatku osvetu' za sve poraze

Foto: VL
Hajduk pobijedio Dinamo i tako dobio 'slatku osvetu' za sve poraze
02.02.2015.
u 13:17
Mininogometni klub Dinamo i Mininogometni klub Hajduk odigrali su sjajnu utakmicu, a pobjeda od 2:1 pripala je bijelima.
Pogledaj originalni članak

Mininogomet poznat je kao najbrže rastući sport u svijetu, a da je na odličnom putu što se razvoja u Hrvatskoj tiče pokazali su rezultati naše mininogometne reprezentacije.

Nakon posljednjeg europskog prvenstva koje se održalo u studenom u Crnoj Gori, a na kojem je Hrvatska ispala u četvrtfinalu, započela su prvenstva i liga kupovi širom Hrvatske putem kojih će se iskristalizirati oni najbolji koji će u lipnju na državnoj završnici odrediti tko će biti novi prvak Hrvatske u mininogometu.

Hrvatski mininogometni savez ponosan je i činjenicom kako je unazad godinu dana osnovan veliki broj mininogometnih klubova širom Hrvatske. Tako smo protekloga vikenda imali prilike gledati prvi povijesni mininogometni veliki derbi u kojem su se sastali Mininogometni klub Dinamo i Mininogometni klub Hajduk. Utakmica je odigrana u sklopu šestog kola zagrebačkog Liga kupa.

Dodatnu zanimljivost ovoj utakmici davala je i činjenica da za Mininogometni klub Dinamo nastupaju i neke od legendi HNL-a. Tako smo u dresu MK Dinama mogli gledati Edina Mujčina i Ronalda Šiklića, a u klubu imaju i jako vratarsko ime, mininogometnog reprezentativca Hrvatske i polufinalistu posljednje Kutije šibica, Marka Habazina.

S druge strane MK Hajduk je momčad sastavljena od mladih mininogometnih nada čija budućnost u ovome sportu tek dolazi. Iako je uoči utakmice Dinamo bio favorit Hajduk je pametnom i strpljivom igrom došao do pobjede 2:1. Strijelci za Hajduk bili su Igor Marđetko i Domagoj Leskovar, dok je za Dinamo poentirao Ronald Šiklić. A da se radi o pravom derbiju pokazalo se i na terenu gdje je između igrača zaiskrilo u nekoliko navrata.

Na utakmici je bio prisutan i predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza koji je ponosno izjavio:

- Drago mi je da se mininogomet u Hrvatskoj sve više širi i razvija. Baza klubova nam je svakim danom sve veća, sve više poznatih imena priključuje se mininogometnoj obitelji, a ovaj derbi pokazuje da idemo u pravom smjeru. Čestitao bih momčadi Hajduka na pobjedi i momčadi Dinama na odličnoj igri. Nadam se da će veliki derbi postati tradicija i da je ovo bio prvi u nizu mnogobrojnih.

Jedan od junaka MK Hajduka bio je njihov vratar Ivan Vrbanić koji je imao čak deset obrana te je proglašen igračem utakmice.

- Dinamo je bio bolji od nas, što i statistika govori. Oni su uigranija momčad, mi smo tek novoformirani klub i trebat će nam neko vrijeme da se posložimo. Ipak, smatram kako smo zasluženo pobijedili te se nadam da možemo nastaviti s dobrim rezultatima i u nastavku sezone. Ja sam dobro branio ovu utakmicu, ali smatram da mogu i bolje i potrudit ću se da to i pokažem.

Edin Mujčin poznat je široj javnosti kao legenda Dinama, a sada se, nakon što je objesio kopačke o klin, odlučio okušati u mininogometu.

- Prijatelji su me pozvali da se okušam u mininogometu i rado sam se odazvao. Mogu reći kako uživam, ovo nam je bila već šesta utakmica. Do sada smo imali sve pobjede, ali došao je mladi i neugodni Hajduk i revanširao se za sve moje velikonogmetne pobjede sa Dinamom. Drago mi je da mlađi igrači žele mene za suigrača, a meni je uvijek zadovoljstvo odigrati utakmicu s njima.

MK Dinamo - MK Hajduk 1:2

Strijelci: R. Šiklić; Marđetko, Leskovar

MK Dinamo: Habazin, Dominović, R. Šiklić, H. Šiklić, Mujčin, Breškić, Janeš

MK Hajduk: Vrbanić, Šipura, Barišić, Leskovar, Haber, A. Stančin, I. Stančin, Marđetko, Župan

>> U rujnu počinje prvo prvenstvo sporta za sve rekreativce

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
13:32 02.02.2015.

Hahahaha kaj je ovo....

DI
dinamojavolim1
13:38 02.02.2015.

tko je pobjedio u utakmici izmedju miniminimininogometnog kluba dinamo i miniminimininogometnog kluba hajduk??navodno je tekma bila odlicna:)

DU
Deleted user
13:26 02.02.2015.

mininogometni klub? novinari se nasli pozvanim izmisljat nove rijeci