OSIJEK - HAJDUK 1:0

Hajduk u posljednjoj minuti pao u Gradskom vrtu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek - Hajduk (1)
31.08.2013.
u 20:49
Splićani su pali u posljednjoj minuti susreta kada je Saša Novaković iskoristio gužvu ispred Kalinićeva gola i pogodio za tri boda.
Pogledaj originalni članak

I Osijek je našao svoju žrtvu - Hajduk! Želja Igora Tudora da Dinamo na Poljudu dočeka s bodom zaostatka pala je u Gradskom vrtu. Nakon tri uzastopna poraza bijelo-plavi su napokon stigli do pobjede, prve za trenera Osijeka Davora Rupnika u HNL-u. Saša Novaković je u 90.minuti donio veliko veselje Osječanima, najbolje se snašao pred vratarom bijelih Kalinićem.

Hajduk je u Osijek došao na petu obljetnicu posljednje pobjede Splićana u Gradskom vrtu bez Maloče i Vršajevića, a to "prokletstvo" bijeli nisu uspjeli skinuti niti iz novog pokušaja. Slobodan pad bijelo-plavih zasad je zaustavljen.

Maglica upropastio šansu

U utakmici, za prilike HNL-a, visokog ritma Hajduk je naoko vodio igru, uostalom u prvih pola sata bijeli su imali šest udaraca iz kuta naspram niti jednog Osijekovog, no bijelo-plavi su bili konkretniji. Bombu Vitaića s dvadesetak metara zaustavila je vratnica, a Lovre Kalinić se morao protegnuti da skine udarce Mišića i Šorše. Mišić se toliko okuražio da je izravno iz kornera probao iznenaditi vratara Hajduka. Obrana Osijek nije nalikovala na izdanja u prethodnih sedam prvenstvenstvenih kola u kojima su primili čak 21 pogodaki. Bijelo-plavima utakmica protiv Hajduka bila je prva ove sezone u kojoj nisu primili pogodak. Rupnik je tražio "ratnike", a momčad je odgovorila zahtjevu. Najbolju priliku gostiju upropastio je nekoć napadač Osijeka Anton Maglica još u prvom dijelu koji je u situaciji jedan na jedan pokušao prebaciti Zvonimira Mikulića. Lopta jedva i da je došla do vratara Osijeka.

Ritam u dvoboju dvije najmlađe momčadi prvenstva (prosjek Osijeka je 21, Hajduk je godinu dana stariji) nije pao niti u nastavku, a kako je utakmica odmicala momčadi su igrale sve otvorenije.

Tudor: Naša najlošija igra

Osijek je pobijedio Hajduk s 1:0 i prvi puta ove sezone utakmicu završio bez primljenog pogotka. A imaju bijelo-plavi statistički najgoru obranu HNL-a s čak 21 primljenim pogotkom.

- Ovo je velika stvar za mene, bio mi je san nakon igračke karijere ostaviti trag u Gradskon vrtu i kao trener – blistao je Rupnik kojemu se ispunila rođendanska želja.

- Samo dijelom, želio sam da pobijedimo 2:0, ali kasno smo zabili pogodak.

Igor Tudor priznao je kako je pobijedio bolji rekavši da je Hajduk odigrao svoju najlošiju partiju ove sezone.

- Imali smo i mi imali svoje šanse, ali otišlo je zasluženo na Osijekovu stranu. Mi nismo bili pravi, osjetio se i umor. Imali smo previše neraspoloženih pojedinaca da bismo mogli pobijediti ovako motivirani Osijek – kazao je Tudor.

Je li Osijekovom pogotku prethodilo zaleđe?

- Iskreno, ne znam, ali nemam zamjerke na suca – zaključio je Tudor.

- Želim da Osijek igra kako igra i Hajduk - hrabro, visoko i borbeno. Tudor je već postavio standarde u našem nogometu, a to su i moji postulati – zaključio je pak trener Osijeka Rupnik

Belupo stigao do prve pobjede

Slaven Belupo je s 2:0 slavio kod Zadra pogocima Glavice u 69. i Novinića u 90. minuti. Slaven je tako upisao prvu pobjedu u prvenstvu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.