ZAGREBELLO

HNS želi poznate terene u Zagrebu, bivši igrači se bune: To je ispod svake ljudske i sportske razine!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Pogled s Vjesnikova nebodera
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Trening nogometne reprezentacije Hrvatske
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Pogled s Vjesnikova nebodera
15.02.2022.
u 15:35
Najbolja mi je fora kad kažu da se s tim slaže i Zvonimir Boban, kakve to veze ima? Evo, znam da se Messi, Prosinečki, pa čak ni Šuker nisu očitovali, ironičan je Vrdoljak
Pogledaj originalni članak

Ideja Hrvatskog nogometnog saveza da od kompleksa NK Zagreba u Veslačkoj ulici, poznatijeg pod imenom Zagrebello, napravi Nacionalni nogometni kamp i onamo preseli svoje urede, naišla je na oštru osudu Zagrebovih veterana. Koji se s pravom pitaju zašto HNS i Grad Zagreb najprije u NK Zagreb ne uvedu red i zakonitost, a ne da dopuštaju da u njemu vedri i oblači Dražen Medić, čovjek koji je kažnjen s tri godine zabrane rada u sportu. Pa, da čujemo i njihovu stranu priče...

– Prijedlog i želja HNS-a da Zagrebello dobiju, valjda u nekoj novoj pretvorbi kao dar, ispod je svake ljudske, sportske i poslovne razine. Valjda po navici, naučili su u HDZ-u da sve mogu dobiti, pretvoriti, uzeti i uzurpirati. Nadamo se da su ta vremena u Zagrebu prošla s Bandićevim odlaskom kad je sve to bilo moguće. Umjesto da su pomogli, a zapravo radili svoj posao, kad je klub naprosto darovan sadašnjem korisniku, vlasniku, predsjedniku i direktoru u jednoj osobi, kojemu je inače na tri godine zabranjen rad u sportu. Tada se nisu javili – oštar je u svom komentaru Zlatko Dračić predsjednik Udruge veterana NK Zagreba.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Pogled s Vjesnikova nebodera

Zagrebovi veterani očekuju od čelnih ljudi Grada Zagreba, koje su proklamirali zakonitost i transparentnost, da Zagreb najprije dovedu u normalno stanje, a poslije se može eventualno razgovarati o nekim aranžmanima ovog tipa.

– Kamp je napravljen u dogovoru s gradonačelnicom Marinom Dropulić, a Bandić i njegovi imali su dopune, dogradnje, intervencije i druga pogodovanja. Od HNS-a se svašta može očekivati, ali umjesto da se bave otimačinom, bolje bi im bilo da su pomogli da se klub vrati u zakonito stanje. Oni očito misle da je korisnije da propadne. Nadamo se da Grad Zagreb neće dopustiti da nestane klub sa stoljetnom tradicijom i gradskim imenom – istaknuo je Dračić.

I bivši dugogodišnji predsjednik NK Zagreba Ante Vrdoljak ne skriva nezadovoljstvo ponašanjem odgovornih u HNS-u.

– Stavljali su temeljac u Tuheljskim Toplicama, slikali se na Sveticama, ali čini se da im je najunosnije i najjeftinije uzeti nešto tuđe, pretvoriti i oteti. A najbolja mi je fora kad kažu da se s tim slaže i Zvonimir Boban, kakve to veze ima? Evo, znam da se Messi, Prosinečki, pa čak ni Šuker nisu očitovali – ironičan je bio Vrdoljak.

Zagrebello inače čine četiri terena, mali stadion s tribinom, prateći hotel, teretana i dvorana za fitness. Sve je to pomalo zapušteno, ali uz malo ulaganja cijeli bi se kompleks mogao pretvoriti u funkcionalni nogometni kamp. No, preduvjet svemu tome je da se u NK Zagreb uvede zakonitost i red. Na potezu su Grad Zagreb i njegove službe, prije svih Gradski ured za opću upravu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TR
Trnjan
17:58 15.02.2022.

HNS se stalno hvali kako dobiva novce od FIFE i UEFE za razvoj i infrastrukturu pa bi bilo lijepo da napokon nešto i izgradi tim novcem.

BA
barkod
16:17 15.02.2022.

Kao prvo, tko je u gruntovnici vlasnik Zagrabello-a, vjerojatno nije NK Zagreb nego grad Zagreb jer su građani Zagreba financirali taj odlično zamišljen projekt. Nažalost Medić i društvo su napravili od nekadašnje perjanice I HNL četvrtoligaša. Po čemu bi trebao četvrtoligaš imati takav sportski centar, kada ne mogu plaćati niti struju za kompleks a kamoli neko najobičnije održavanje, pa lijepi kompleks propada. Žao mi je NK Zagreba ali kako kaže ona stara poslovica , kako siješ tako i žanješ. Neka grad Zagreb nađe neki odgovarajući teren za četveroligaša a Zagrabello dati u najam ozbiljnom klubu ili organizaciji koji ću čuvati, koristiti i održavati taj jako lijepi kompleks.

CH
Changi
16:18 15.02.2022.

Potpuno se slažem s Veteranima NK Zagreba. To kako je razbucan i uništen taj klub i sad igra u četvrtoj ligi, najveća je sportska i svakovrsna sramota grada Zagreba. Pa NK Zagreb je bio prvak države pod trenerskim vodstvom legendarnog Cice Kranjčara. A sad ga nema nigdje. U bivšoj državi je cijelo vrijeme bio u prvoj ligi u neusporedivoj konkurenciji sa 1. HNL. Nije Medić stavio šapu samo na Zagrebelo, već i na stadion u Kranjčevićevoj. Sve pod patronatom građevinske mafije. A to da HNS na Zagrebelu napravi kamp i ostalo, odlična je ideja. No, samo kad se očisti Medićev mulj a njega strpaju u zatvor.