Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERUJE U PROLAZ

Kao trener Dinama doživio je težak poraz od Seville, ali sad kaže: Oni su favoriti samo na papiru

Ivajlo Petev
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
15.02.2022.
u 12:33

- Tek će se na terenu vidjeti kako će to izgledati, a Dinamo nije bez šansi jer ima dobru momčad.

Prošlo je malo više od godinu dana otkako je Ivajlo Petev izbornik Bosne i Hercegovine. Uhvatili smo ga u zadnjim danima odmora, a onda će ponovno prionuti poslu. No nije nam tema bila reprezentacija Bosne i Hercegovine, samo smo ga upitali kako mu je tamo.

– Odlično! – kratko je odgovorio Petev koji je usko vezan i s Dinamom. Kao trener Ludogoreca igrao je protiv Dinama, a onda je godinu dana bio trener Dinama. Nakon tih godinu dana, iako je krenuo u pripreme za novu sezonu, ipak je dobio otkaz, bila je to nakon 12 godina prva sezona u kojoj Dinamo nije osvojio ni kup ni prvenstvo.

Europski debi protiv Seville

Petev je vodio plave i u skupini Lige prvaka, u sezoni 2016./17. utakmicu s Lyonom vodio je Zlatko Kranjčar, protiv Juventusa je uskočio Željko Sopić, a 18. listopada na klupi plavih u ovom najelitnijem klupskom natjecanju debitirao je Petev. I to baš protiv Seville, suparnika koji sad stoji na putu Dinama ka osmini finala Europske lige.

– Uh, lijepa su to sjećanja, sjajno je voditi momčad u takvom natjecanju, biti u skupini Lige prvaka velika je stvar, ali sigurno nije ništa ni sada manje lijepo biti u skupini Europske lige, i tu su veliki klubovi, suparnici – kaže nam Ivajlo Petev i prisjetio se tih utakmica sa Sevillom.

– Po mojem mišljenju odigrali smo jako dobru utakmicu, izgubili smo s 0:1, napravili smo tu jednu grešku i skupo je platili. Ali dobro smo igrali, sjećam se da je tada debitirao Borna Sosa i odigrao je vrhunski, to je bila njegova najbolja utakmica. Imali smo još puno mladih igrača i dobro smo se nosili s i tada jakom Sevillom – prisjeća se Petev utakmice u kojoj je za goste u 37. minuti pogodio Samir Nasri.

18.10.2016., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina H, 3. kolo, GNK Dinamo - Sevilla FC. Soudani."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko MidzorPIXSELL

Puno lošije Dinamo se proveo u Sevilli, izgubio s 0:4 dva tjedna nakon minimalnog maksimirskog poraza.

– Nismo ni tamo mi bili toliko loši, dok je rezultat još bio aktivan, imali smo nekoliko prilika, Ante Ćorić je imao dvije, pa Soudani. No još u prvom poluvremenu isključen je Petar Stojanović i onda smo se samo mogli braniti. I branili smo se grčevito, ali Sevilla je s igračem više bila prejaka.

Dinamo je u skupini u kojoj su bili Juventus, Sevilla i Lyon završio na posljednjem mjestu, bez osvojenog boda, bez postignutog pogotka, s gol-razlikom 0:16. Sevilla je bila druga, iza Juventusa, i nastavila svoj put u Ligi prvaka.

Ove sezone nije prošla skupinu i sad preko Dinama želi otići do kraja. Od momčadi koju je tada vodio Petev u Dinamu su još uvijek Livaković, Perić i Gojak, naravno i Ademi, ali njega nije bilo u konkurenciji jer je bio pod suspenzijom zbog navodnog dopinga.

– Pratim ja i današnji Dinamo, nisam ga prestao pratiti otkako sam bio trener Ludogoreca.

Kakve su šanse Dinama u nova dva sudara sa Sevillom?

– Šanse uvijek postoje, pogotovo u današnjem nogometu. Gledao sam Afrički kup nacija i tamo je, pogotovo u skupinama, bilo svakakvih iznenađenja. O Sevilli ne treba ni pričati, to je baš ogroman klub, klub sa sjajnim rezultatima, pa šest puta su osvajali Europsku ligu, sad su odlični i u španjolskoj ligi. Sigurno da je Sevilla favorit, ali to je sve, ovako, na papiru, tek će se na terenu vidjeti kako će to izgledati, a Dinamo nije bez šansi jer ima dobru momčad – drži Petev.

Dinamo ima sve

Bivši trener Dinama prati i što plavi rade u HNL-u.

– Pratim sve, iako sam uživo zadnju utakmicu plavih gledao kad su igrali u Beču (1:2 poraz od Rapida, nap. a.). No Dinamo opet pokazuje koliko je jak, postao je stalni član skupina europskih natjecanja i to s odličnim rezultatima. Današnji Dinamo ima sve što treba i mogu mu samo poželjeti da ponovno bude prvak – kaže 46-godišnji bugarski stručnjak.

Petevu je na klupi Dinama konkurent bila Rijeka koja je na kraju i bila uspješnija, a sad je gužva u hrvatskoj ligi veća.

– Cijela liga je podignula kvalitetu, a kad imate četiri kluba koja se bore za naslov prvaka, sve je puno zanimljivije i neizvjesnije. Više ne smiješ podcijeniti nijednog suparnika, napraviš li to, stiže kazna, a u ovakvoj borbi svaki je bod jako važan. No ja se nadam da će na kraju Dinamo biti prvak, zapravo sam u to siguran – zaključio je Ivajlo Petev.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije