Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Hrvatska je saznala sjajne vijesti! Evo kako možemo do prvog mjesta i tko nas čeka u polufinalu

Pirej: Odlična Hrvatska pobjedila Sloveniju 109-92 na putu kvalifikacija za Olimpijske igre
Foto: Stelios Stefanou/EUROKINISSI/PIXSELL
1/10
03.07.2024.
u 21:39

Hrvatska je u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom upisala po pobjedu i poraz, no kako je pobjeda protiv Slovenije u utorak (108-92) izražena s većom razlikom od poraza od Novog Zelanda u srijedu izabranici Josipa Sesara osigurali su jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale.

Hrvatska košarkaška reprezentacija izborila je plasman u polufinale kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Pireju usprkos 86-90 (29-28, 31-27, 19-19, 7-16) porazu od Novog Zelanda u susretu 2. kola skupine A. Hrvatska je u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom upisala po pobjedu i poraz, no kako je pobjeda protiv Slovenije u utorak (108-92) izražena s većom razlikom od poraza od Novog Zelanda u srijedu izabranici Josipa Sesara osigurali su jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale.

GALERIJA Evo kako Hrvatska može do prvog mjesta i tko nas čeka dalje

Pirej: Odlična Hrvatska pobjedila Sloveniju 109-92 na putu kvalifikacija za Olimpijske igre
1/10

No, s pobjedom protiv Novog Zelanda Hrvatska je mogla osigurati i prvo mjesto u skupini te dvoboj protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine B, a ovako konačni plasman ovisi o ishodu dvoboja Slovenija - Novi Zeland koji će se igrati u četvrtak. Za prvo mjesto Hrvatskoj treba pobjeda Slovenije do 28 razlike, dok će u slučaju pobjede Novog Zelanda ili pobjede Slovenije s više od 28 razlike, Hrvatska biti druga.

Hrvatska ima koš razliku 12 (pobijedila je Sloveniju 108-92) i zbog toga je u povoljnoj poziciji unatoč porazu. Ako Novi Zeland pobijedi Sloveniju, onda Luka Dončić i Društvo ispadaju s turnira, a Novozelanđani idu u polufinale kao prvoplasirani iz naše skupine.

VEZANI ČLANCI:

Grčka je došla do uvjerljive pobjede protiv Dominikanske Republike (109:82) u drugoj skupini, a trebat će još slaviti nad Egiptom u srijedu, a onda bi Dominikanska Republika najvjerojatnije završila kao druga u skupini. A to je opcija koji bi najviše odgovarala našim košarkašima u borbi za finale olimpijskog turnira.

 

 

Komentara 9

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:33 03.07.2024.

Taj turnir će ionako osvojiti Grci. Ako ne na znanje onda na mišiće i suce. Teško je dobiti Grčku u Grčkoj u takvoj utakmici

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
07:22 04.07.2024.

Nema sansi da onakva Slo moze puknut NZ. Jedan igrac nije dovoljan koliko god bio veliki

ŠS
Štap sa glavom
21:45 03.07.2024.

Mi smo majstori kako upropastiti stvari i onda izvoditi neke čudne kombinacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije