MIRKO HRGOVIĆ Čujem se s bivšim suigračima iz reprezentacije, proživljavam utakmice s njima, ali moja je priča gotova

Hrgović: Ne žalim što više ne igram za BiH

02.04.2009.
u 19:58
Pogledaj originalni članak

Salve zvižduka s tribina Maksimira Mirku Hrgoviću stišale su se, valjda su i ti protivnici njegova dolaska shvatili da je Dinamo doveo profesionalca, koji nije došao samo po novac. Iako u zadnje vrijeme manje igra. Istisnuo ga je Ibanez.

Ne žali se na status
– Ne žalim se na status, radim, treniram i borim se. Imao sam i problema s petom, sad ide nabolje – veli Hrgović, koji ne želi govoriti o navijačkim negodovanjima.

Kao bivši igrač Hajduka, a danas Dinama, relevantan je za usporedbu dvaju klubova. Gdje je veći pritisak?

– Pritisak rezultata velik je bio i tamo, a i ovdje je, to je i normalno.

Hrgović je čudesno veliki optimist, uvjeren je da će plavi ponovno slaviti.

– Imamo bolju momčad, osvojit ćemo trofeje i ove godine. Hajduk je bolji nego prijašnjih godina, napravio je prvenstvo zanimljivim, ali osvojit ćemo duplu krunu.

Dojam je da je prvenstvo zanimljivim učinio Dinamo, prokockao je veliku prednost.

– Ima i tu istine. Ali, sve će već doći na svoje. Neću o tome hoće li se prvenstvo odlučivati na Poljudu, naš je zadatak misliti samo na prvu sljedeću utakmicu. A u Vinkovcima smo već izgubili dva boda, izgubio ih je i Hajduk, pa kod Cibalije očito neće biti lako.

Nije želio govoriti ni o recesiji, ni o ugovorima, ni o tome što nakon isteka ugovora sljedeće sezone. No, o reprezentaciji Bosne i Hercegovine rado je govorio.

Ćiro je sve posložio
– Pet-šest godina sam uživao u toj reprezentaciji, i sad se čujem s igračima. Nije mi žao što više nisam u reprezentaciji, jer još kad sam bio u Japanu, rekao sam da je tome kraj. No, proživljavam svaku utakmicu s njima. Ova dva posljednja rezultata razveselila su me. Vjerujem da možemo proći. Kad sam igrao, nismo uspjeli, stali bismo u zadnje dvije utakmice. Posložilo se da imamo dobro momčad, da je tamo sjajni Ćiro, koji zna svoj posao. Svi znamo tko je i kakav je Ćiro, svaka mu čast! – zaključio je Hrgović.

Pogledajte na vecernji.hr