Okršaj u Madridu

Hrvatski sudac prekinuo utakmicu Reala i Partizana, Marca tvrdi da se tukao i Hezonja

Hrvatski sudac prekinuo utakmicu Reala i Partizana, Marca tvrdi da se tukao i Hezonja
27.04.2023.
u 23:38
Kod rezultata 95:80 za Partizan, dvije minute prije kraja, nakon jednog oštrijeg prekršaja Llulla nad Punterom, Amerikanac je uzvratio i nastala je sveopća tučnjava u kojoj je najlošije prošao Partizanov Australac Exum
Pogledaj originalni članak

Na skandalozan način završila je druga madridska utakmica četvrtfinala doigravanja Eurolige između Reala i Partizana.

Nakon što je Partizan sretno pobijedio u prvoj (89:87), u drugoj su Beograđani dominirali pa su dvije minute prije kraja vodili "plus 15" (95:80). I baš tada bek Madriđana Sergio Llull radi oštriji prekršaj na Partizanovu Amerikancu Kevinu Punteru nakon kojeg ovaj, umjesto da izvede bacanja i loptu sa strane, nasrće na Španjolca i kreće sveopća tučnjava.

A u njoj se posebno "istaknuo" Realov Francuz Geurschon Yabusele koji je hrvačkim zahvatom na parket bacio Partizanova Australca Dantea Exuma i ozbiljno mu ozlijedio lijevi gležanj.

U toj gužvi istaknuo se i Punter koji je udario Džanana Musu rukom u glavu a BiH reprezentativac je potom nastradao i pred naletom tamnoputog centra Partizana Mathiasa Lessorta koji ga je bacio na parket. Dojma smo da je Džanan samo htio pomoći smirivanju situacije no uzavrele glave to, nažalost, nisu prepoznale.

Nakon što je okupio svoj sudački tim, glavni sudac ovog susreta, Dubrovčanin Sreten Radović, proglasio je kraj utakmice. Vjerojatno zato što nije bilo dovoljno nekažnjenih igrača koji bi ju završili pa će u petak disciplinska komisija Eurolige imati velikog posla.

Naš je dojam bio da se, od igrača koji su se u igralištu zatekli, Mario Hezonja nije tukao no španjolski sportski dnevnik Marca piše da je i Hezonja "ratovao" (pokušaj udaranja Puntera) pa je i on trebao biti isključen. Pregledavši snimku, hrvatski sudac je predlagao da se utakmica nastavi dva na dva, Hezonja i Llull s jedne strane protiv LeDaya i Exuma no kako je Exum bio ozlijeđen ta ideja je pala u vodu. Na koncu je Radović odlučio sve poslati u svlačionicu i potpisati zatečeni rezultat.

Za vjerovati je da će najteže biti kažnjen Yabusele a loše bi mogao proći i Punter pa i Lessort a ni Argentinac Deck nije bio mirotvorac.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
miran
07:54 28.04.2023.

"Kod rezultata 95:80 za Partizan, dvije minute prije kraja, nakon jednog oštrijeg prekršaja Llulla nad Punterom, Amerikanac je uzvratio i nastala je sveopća tučnjava u kojoj je najlošije prošao Partizanov Australac Exum" Nije "oštriji prekršaj Llulla" vec nesportski prekrsaj i Amerikanac NIJE uzvratio vec se UNIO u lice Llullu! Ili si slijep ili si debelo pristrasan!

Avatar 15545
15545
10:49 28.04.2023.

haha, sretno pobedio...