PROGNOZE

Hrvatskoj prijete europske velesile u završnici Lige nacija. Stigle su sjajne vijesti za SP

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatskoj prijete europske velesile u završnici Lige nacija. Stigle su sjajne vijesti za SP
13.10.2024.
u 12:20
Gledajući samo Ligu nacija, Hrvatskoj su šanse za četvrtfinale sa 70 posto narasle na čak 87 posto, a nakon Portugala bile su 55 posto.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija gotovo sigurno će proći skupinu elitne Lige nacija nakon što smo svladali Škotsku u Maksimiru, a Portugal porazio Poljsku u Varšavi. Vatrenima je jako bitan prolazak u Ligi nacija i zbog statusa nositelja u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2026. godine. Stranica za analize Football meets data davala je Hrvatskoj 99,8 posto šanse završiti u prvom bubnju u ždrijebu, a nakon slavlja nad Poljacima šanse su joj porasle na 99,98 posto. 

Gledajući samo Ligu nacija, Hrvatskoj su šanse za četvrtfinale sa 70 posto narasle na čak 87 posto, a nakon Portugala bile su 55 posto. Portugal ima 99 posto šanse da prođe dalje, Poljaci 13, a Škoti svega dva posto. Kad bi danas završila Liga nacija, Hrvatska bi za protivnika mogla izvući svjetske velesile s kojima se puno puta prije susretala: Italiju, Njemačku ili Španjolsku.

VEZANI ČLANCI:

Ako prođe u četvrtfinale Lige nacija, na rasporedu 20. i 25. ožuka, Hrvatska neće početi kvalifikacije na proljeće, nego tek u rujnu i ždrijeb će je smjestiti u jednu od skupina sa samo četiri momčadi.

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RI
Rizlman
12:59 13.10.2024.

Treba sad pobijediti tu utakmicu u Poljskoj i odmah riješiti sve dvojbe kako je rekao Kramarić jučer iza utakmice. A ti što prijete, pa više od pola njih su naše stare mušterije, davno je bilo to vrijeme kad smo se mi bojalu Italije ili Njemačke, prije bih rekao da se danas više oni boje nas nego mi njih

PR
prajdali100
16:12 13.10.2024.

Odigrati čvrsto i uzeti bod.Vragu malo bilo.