Utakmica generacije

Idemo sada, Rijeko! Za razliku od Zagreba, sada bijeli moraju igrati muški

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Idemo sada, Rijeko! Za razliku od Zagreba, sada bijeli moraju igrati muški
11.12.2014.
u 15:30
– Sve je jasno, trebat će nam pothvat, suparnik ne može biti jači, ali to je utakmica samo za hrabre – kaže Rijekin igrač Mitrović.
Pogledaj originalni članak

Stigao je dan odluke! Nogometaši Rijeke večeras u Sevilli (21:05) igraju utakmicu generacije! Iako Rijeka nikada nije bila tako blizu, a tako daleko od nastavka natjecanja u Europskoj ligi, ova generacija igrača Rijeke ima priliku postati prva koja će igrati u proljetnom dijelu jednog europskog natjecanja od kada postoji HNL. Zadnji put Rijeka je u proljeće igrala u Europi 1980. godine u četvrtfinalu Kupa kupova protiv Juventusa.

Sve na strani Seville

Ako žele ući u klupsku povijest, nogometaši Rijeke večeras u Sevilli moraju izboriti prvu europsku pobjedu na gostovanjima, i to protiv aktualnog pobjednika Europske lige. Tu počinje dio priče zbog koje Europska liga izgleda tako daleko. Priča je utemeljena na impresivnim brojkama Seville. Idemo redom: Sevilla je trenutačno četvrta momčad Primere, u 14 kola momčad trenera Unaija Emeryja postigla je devet pobjeda, uz dva neodlučena rezultata i tri poraza. Sva tri poraza Sevilla je doživjela na gostovanjima. Dva je puta visoko poražena, no te je poraze lakše podnijeti jer su Barcelona (1:5) i Atletico (0:4) ponajbolje momčadi svijeta.

Minimalni poraz u Bilbau (Athletic 0:1) može se u gustom kalendaru svrstati među slabije dane. Nakon 14 kola Sevilla ima gol-razliku 25:17, s time da je devet pogodaka primila od Barcelone i Atletica. U ostalih 12 utakmica primila ih je samo osam, po čemu Emery spada među stručnjake koji se povode za tendencijama Atleticova trenera Diega Simeonea. Što se tiče napada, u Sevilli igra Bacca, četvrti strijelac Primere koji je postigao 10 pogodaka. Ispred kolumbijskog napadača na listi strijelaca su ponajbolji napadači svijeta: Neymar (11), Messi (13) i fenomenalni Ronaldo (23).

U Europskoj ligi brojke nisu tako impresivne jer je Sevilla poražena u zadnjem kolu, Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio sa 2:0 i pokvario planove Riječana.

Treba nam pothvat

Da je Sevilla pobijedila u Rotterdamu, Rijeka bi večerašnju utakmicu čekala s bodom više od Feyenoorda. U Liegeu (0:0) i Rijeci (2:2) Sevilla je igrala neodlučeno, pa večeras mora osvojiti najmanje bod da bi izborila idući krug natjecanja. Ako je Emery po nečemu poznat i priznat, onda je to igra na rezultat. Pogledajte snimku finalne utakmice Europske lige između Benfice i Seville i sve će vam biti jasno.

Rijeka najveću šansu vidi u najavama prema kojima nikada u nekoj europskoj utakmici nije imala manje šansi.

– Sve je jasno, trebat će nam pothvat, suparnik ne može biti jači, ali to je utakmica samo za hrabre – kaže Rijekin igrač Mitrović.

>> Rijeka stigla u Sevillu, Tomečak tvrdi: Vjerujem da možemo proći!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
16:50 11.12.2014.

Cijela Slovenija danas navijaza za Matjaža Keka i Mirala Samardžića jer to su ipak naši europski dečki makar rade da zarade na balkanu.

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
20:37 11.12.2014.

EUJanez...hihihihihihi....Miral ,pravo slovensko ime...hihihihi.,sa turskog prevedeno to znači Janez...hihihihihi

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
15:53 11.12.2014.

Rijeka večeras definitivno ispada zbogtreneradiletanta!Sa takvim igračkim materialom bolji trener bi prošao skupinu!