'DUBOKO U NOĆ'

Štimac dao nesvakidašnju izjavu o sucu utakmice Hrvatska – Italija: Sanjao sam ga

Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
Štimac dao nesvakidašnju izjavu o sucu utakmice Hrvatska – Italija: Sanjao sam ga
26.06.2024.
u 08:28
Svi ovi koji su se upustili u velike kritike tijekom natjecanja i bili dio negativne publike koja ne pomaže ničim hrvatskoj reprezentaciji, neka se zapitaju kakvi su to ljudi, rekao je, među ostalim, bivši izbornik hrvatske reprezentacije
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je ispala s Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon dramatičnog remija protiv Italije u trećem kolu grupne faze. Podsjetimo, Hrvatska je ostala bez punog plijena golom Mattije Zaccagnija u osmoj minuti sudačke nadoknade, a mnogi nisu vidjeli smisao u toliko dugoj nadoknadi.

Igor Štimac, bivši nogometni reprezentativac i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, rekao je da nas je sudac, Nizozemac Danny Makkelie, doveo do suza i da je radio ogromne pogreške.

– Dogodilo nam se nešto što nam već dogodilo i prije, 1996. u Engleskoj, kada je sudac direktnim sudačkim pogreškama utjecao na krajnji ishod rezultata – rekao je Štimac.

VIDEO 107 metara čistog ponosa

Izrazio je sigurnost da će novi uspjesi doći vrlo brzo, dodajući da smo odigrali solidan turnir te da je izostala realizacija.

– U svim drugim elementima nogometne igre Hrvatska je bila među top pet sudionika ovog natjecanja, ali očito je da nam nedostaje onaj klasični realizator, egzekutor u šesnaestercu koji će natjerati i suce da budu bespomoćni u onim trenucima kada misle da mogu utjecati na rezultat – poručio je Štimac.

Međutim, Štimac je priznao da je proveo tešku noć nakon utakmice Hrvatske i Italije upravo u kontekstu suca utakmice.

– Volio bih da zaboravimo ovog suca što prije. Ja mu ni ime ne znam, jutros sam se probudio, sanjao sam da ga mlatim. Sanjao sam da vrišti i da mi se pokušava otrgnuti iz ruku. Toliko sam bio deprimiran i žalostan radi zbog što nam je napravio. Duboko u noć sam razmišljao o njemu, ali ne želim da mi se to događa – rekao je bivši izbornik vatrenih pa dodao:

VEZANI ČLANCI:

– Vjerujem da su mnogi Hrvati takvu noć proživjeli. Međutim, mi moramo analizirati sebe, gdje smo pogriješili, što nismo dobro napravili. Imali smo priliku ne ovisiti o toj pobjedi protiv Italije i od toga treba početi.

Za kraj se proslavljeni bivši hrvatski nogometaš osvrnuo na sve koji su se upustili u velike kritike upućene hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću.

– Dečkima, izborniku, stožeru, svim ljudima u Savezu čestitati još jednom jer i ovakvi su rezultati sastavni dio ovog posla kojim se bavimo, a svi ovi koji su se upustili u velike kritike tijekom natjecanja i bili dio negativne publike koja ne pomaže ničim hrvatskoj reprezentaciji, neka se zapitaju kakvi su to ljudi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

ZP
Zabranjen pristup
08:49 26.06.2024.

Nadam se da je ovaj bolni poraz jedna lekcija da izbornik okrene strani u i da pusti hrabriju igru..sve je ok da je on skroman covjek ali pre skroman je..kad imas Ferrari stisni ga malo

MA
madmaximo
10:26 26.06.2024.

Nama je prvenstveno falilo sigurnosti u obrani.

PO
poluprovokator
10:19 26.06.2024.

Ako ništa drugo Albaniju smo morali dobit pa bi sve drujčije ispalo. Pitanjce iskusnijima- dali se Modrić to poskliznuo dok je pucao penal. Izgledalo mi je kao da mu je stajna noga klizala po travi u trenu šuta(?)