Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK IGRAJU SA SRCEM

Nitko drugi za promociju Hrvatske nije napravio više od vatrenih, za budućnost se ne moramo brinuti

Leipzig: Hrvatska vodi 1:0  na  susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
26.06.2024.
u 07:56

Hrvatska se danas u svijetu najviše prepoznaje zbog nogometnih uspjeha. Nema kutka svijeta u kojem ne znaju za Modrića, za Gvardiola..

Sve je, u samo jednoj rečenici, najbolje opisao Luka Modrić. “Nogomet je okrutan!” Nekad toliko lijep, zanimljiv i veličanstven, ali nekad i beskrajno okrutan. Lukina ozbiljna reprezentativna karijera počela je suzama u Austriji 2008. godine, nakon šokantnog ispadanja od Turske, a možda je i završila suzama, nakon šokantnog remija s Italijom. No između toga bilo je toliko lijepih trenutaka da te suze ustvari samo potvrđuju na kakav su nas standard navikli vatreni.

Možemo si nakon remija s Italijom postavljati sto pitanja, pitati se zašto je Perišić ispucao loptu u toj posljednjoj minuti, iako ju je mogao bez rizika vratiti Livakoviću, možemo prstom upirati i u Brozovića, Juranovića i Ivanušeca koji nisu napravili prekršaj nad talijanskim igračem, no istina je da krivca ustvari – nema. Lopta ti negdje uzme, negdje vrati. Bila je na našoj strani prilikom raspucavanja 11-eraca u Rusiji i Kataru, bila je na našoj strani i kad je Luka nikako nije mogao ugurati u gol u Kataru, ali ovaj put ostavila nas je “na cjedilu” – kod oba promašena penala, kod golova Albanije i Italije u dubokoj sudačkoj nadoknadi. I to je nogomet.

Nogomet koji nam je posljednjih godina donio toliko veselja, koji je učinio Hrvatsku prepoznatljivom u svijetu. Jer, nema tog političara ni gospodarstvenika koji je za promociju Lijepe naše napravio i približno koliko su učinili, Luka, Zlatko, Joško, Ivan, Andrej i ostali vatreni. Hrvatska se danas u svijetu najviše prepoznaje zbog naših nogometnih uspjeha. Nema kutka svijeta u kojem ne znaju za Modrića, za Gvardiola... I tako će, siguran sam, biti i u budućnosti. I zato ovi dečki ne zaslužuju ni najmanju kritiku.

Za hrvatski nogomet, koliko god malo ulagali u njega, ne moramo se brinuti. Jer Hrvatska je zemlja nogometnog talenta, kao što smo dobili nasljednike Šukerove generacije, tako ćemo dobiti i nasljednike ove Modrićeve generacije. Hrvatska je prepuna sjajnih nogometnih radnika, trenera, odgojit će oni još vrhunskih igrača. A kult reprezentacije ionako nikada nije bio niti će biti sporan. Za Hrvatsku se uvijek igralo svim srcem, vatrenima nikad nije bilo teško odricati se za reprezentaciju, a dok je tako, za uspjehe se ne trebamo brinuti.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Leipzig: Hrvatska vodi 1:0  na  susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/21
 

Komentara 17

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:14 26.06.2024.

Najgore vođenje repke ikada u Dalićevoj eri. Najtužnije od svega da smo trkački izgledali najnemoćniji od svih reprezentacija na EURO-u. Od Vatrenih u Veterane.

IC
ICCO
08:36 26.06.2024.

Nažalost pokazali smo manje I od Gruzije ili Albanije, za ispadanje ne treba kriviti sreću. Nadamo se remontu I novom uspjehu vrlo brzo.

Avatar southman
southman
08:41 26.06.2024.

Sve točno. Ali je i točno to da u sportu pa tako i u nogometu mnogo štošta ovisi i o sreći. Kad je Modrić u Rusiji protiv Danske u 118. minuti falio penal i onda u raspucavanju ga najlošijim udarcem ikada realizirao sva njegova karijera je stala u taj udarac. Ni slave ni medalje ni ZL nikad ne bi vidio da smo ispali. Ista je stvar sa našom repkom. Da smo to izgubili nikad ne bi dostigli niti djelić sadašnjeg statusa niti mi niti on. I sve se to lijepo pokazalo na ovom EURO-u, kad smo primili 2 gola u zadnjim sekundama utakmice. Previše ali baš previše je naših utakmica na velikim natjecanjima ovisilo o sreći. A sreća kako ti da tako ti i uzme. Zabij Albancima 3-ći a Talijanima 2-gi i ovisi o sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije