NIJE U NOGOMETU

Igrao je za zlatnu Dinamovu generaciju pod Bjelicom, a danas se bavi građevinom u Austriji

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Igrao je za zlatnu Dinamovu generaciju pod Bjelicom, a danas se bavi građevinom u Austriji
25.10.2024.
u 07:20
Nije se uspio oporaviti od te ozljede pa je završio igračku karijeru i posvetio se drugom poslu te obitelji koja mu je jako nedostajala dok je igrao u Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

Bivši stoper Rijeke i Dinama Emir Dilaver danas više ne igra nogomet, posvetio se drugom poslu, a to je otkrio Željko Sopić, njegov nekadašnji trener na Rujevici u podcastu. 33-godišnji Dilaver bio je bez kluba od prošlog ljeta, kad mu je istekao ugovor s Rijekom i nije ga produžio. Ključni trenutak za odluku da se prestane baviti nogometom bila je ozljeda prošle sezone koja se dogodila u Velikoj Gorici.

Rijeka je u siječnju igrala utakmicu u Gorici u nemogućim uvjetima kakvi se rijetko viđaju. Teren je bio prekriven snijegom, a Dilaver je u jednom okršaju slomio kost u stopalu. Nije se uspio oporaviti od te ozljede pa je završio igračku karijeru i posvetio se drugom poslu te obitelji koja mu je jako nedostajala dok je igrao u Hrvatskoj, otkrio je ovu anegdotu Sopić te dodao da se često čuje sa svojim bivšim igračem. 

VEZANI ČLANCI:

Dilavera se rado pisjećaju navijači Dinama jer je igrao za povijesnu generaciju koja je pod Bjelicom izborila europsko proljeće. Odigrao je deset utakmica u Ligi prvaka te isto toliko ogleda u Europskoj ligi za plave, uglavnom na stoperskoj poziciji. Zabio je u Europskoj ligi i i jedan pogodak.

Dilaver je rođen u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini, ima austrijsko državljanstvo, ali nikada nije igrao ni za jednu A reprezentaciju. Za Dinamo je upisao 83 utakmice, a igrao je u karijeri joiš za Rijeku, Rizespor, Lech Poznan, Austriju Beč te Ferencvaroš. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.