KOLIKO BODOVA TREBA?

Ovako Dinamo može izboriti nokaut fazu Lige prvaka. Iduća utakmica bit će ključna za plave

Susret Salzburga i Dinama u Ligi prvaka, Petkovi? zabija za 0:2 Dinama
Marko Lukunic/PIXSELL
24.10.2024.
u 18:46

Uoči početka Lige prvaka, simulacije i predikcije su smatrale kako bi sedam bodova moglo biti dovoljno za prolazak, dok osam bodova je nudilo više od 50 posto sigurnosti u prolazak. Te projekcije su ipak uvijek podložne promjenama.

Nogometaši Dinama upisali su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u utakmici trećeg kola bili su bolji u Salzburgu od austrijskog doprvaka s 2-0 (0-0). Dinamo je suparnika slomio golovima u drugom poluvremenu. U 49. minuti je strijelac za 1-0 bio Sandro Kulenović, dok je u 84. minuti Bruno Petković poentirao za 2-0 i time potvrdio slavlje hrvatskog prvaka. Bila je to prva gostujuća pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 1998. godine i slavlja u Amsterdamu protiv Ajaxa.

Dinamo nakon tri odigrane utakmice ima četiri boda. Nakon teškog poraza 2-9 kod Bayerna uslijedio je domaći remi 2-2 protiv Monaca i sada pobjeda protiv Salzburga koji ima tri poraza nakon tri utakmice te je i dalje bez postignutog pogotka. Uoči početka Lige prvaka, simulacije i predikcije su smatrale kako bi sedam bodova moglo biti dovoljno za prolazak, dok osam bodova je nudilo više od 50 posto sigurnosti u prolazak. Te projekcije su ipak uvijek podložne promjenama.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, najrealniji je scenarij da će devet ili deset bodova biti dosta za ulazak među 24 najbolje momčadi, a dio razloga leži i u tome što je dosta favorita od autsajdera izgubilo bodove. Za Dinamo nakon sinoćnje pobjede i dalje nema dileme. Mora pobijediti slovački Slovan koji mu je daleko najbolja šansa za uzeti tri boda jer je to i statistički najslabija momčad natjecanja. Uspije li Dinamo u tom naumu, mora se nadati podvigu protiv Celtica, Borussije Dortmund, Milana ili Arsenala.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
Kujttim
20:48 24.10.2024.

Dinamo ne smije previše zaostati za Hajdukom u HNL, ali čak i da zaostatak za Hajdukom početkom krajem ožujka 2025. bude - 9 bodova, Dinamo to može nadoknaditi jer je od kraja ožujka do kraja prvenstva još 9 utakmica. Plasman za prolazak u nastavak Lige prvaka je teži jer će u preostalih 5 utakmica trebati uzeti 6 bodova, a to nije lako. Nije lako pobijediti Slovan u Bratislavi i uzeti tri boda protiv Celtica, Dortmunda, Arsenala ili Milana, međutim Dinamo je na pravom putu. Šteta da su prosuli onih 2-0 protiv Monaca. Bjelica kuži posao, zadaća mu je da izbori nastavak u Ligi prvaka, a onda na proljeće, ako se nastavi prosipanje bodova u HNL-u, onda treba uzeti Sopića koji poznaje HNL i koji je sposoban u 9 kola nadoknaditi 9 bodova zaostatka za Hajdukom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije