kRANJSKA GORA

Ivica zauzeo 27. poziciju u slalomu, Neureuther pobijedio

Foto: Reuters (Ilustracija)
Ivica zauzeo 27. poziciju u slalomu, Neureuther pobijedio
09.03.2014.
u 13:37
– Nemam ideju gdje dolazi do tog zaostatka, kad sam na stazi, čini mi se da je sve u redu. Čak ni koljeno nije problem iako tu i tamo malo “zapleše” – rekao je Kostelić
Pogledaj originalni članak

Ivica Kostelić nastavio je s lošom formom i u Kranjskoj Gori. Prošlogodišnji pobjednik u slalomu, kojem je to ujedno bila i posljednja pobjeda, danas je zauzeo tek 27. poziciju. S obzirom na to da su dvojica pala u drugoj vožnji, Ivica je zapravio bio pretposljednji. Na kraju je zaostao gotovo tri sekunde za pobjednikom.

A utrku u Kranjskoj gori osvojio je Felix Neureuther. Nijemac je bio 59 stotinki brži od Fritza Dopfera i 79 stotinki ispred trećeplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Marcel Hirscher, vodeći u ukupnom poretku, zauzeo je tek petu poziciju pa je uoči posljednje utrke izgubio vodstvo u poretku slaloma. Današnji pobjednik Neureuther sada ima pet bodova prednosti pred Hirscherom te 40 bodova više od Kristoffersena.

Prva vožnja

Danas se u Kranjskoj Gori vozi slalom, a nakon prve vožnje u vodstvu je Mario Matt. Austrijski skijaš odvozio je još jednu odličnu utrku, a ima pet stotinki prednosti ispred Neureuthera koji je bio najbolji na donjem dijelu staze. Na trećoj poziciji nalazi se mladi Kristoffersen koji je u cilj stigao 30 stotinki kasnije od Matta.

Ivica Kostelić ponovno je razočarao, odvozio je još jednu sporu utrku, iako nije imao nekih velikih grešaka. Već na prvom prolazu zaostao je pola sekunde, na drugom je imao zaostatak od sekunde i 36 stotinki, da bi u cilj ušao sa zaostatkom 2,23. Nakon nastupa 15 najboljih skijaša Ivica je bio posljednji, a jedino je Herbst izletio sa staze. Na kraju prve vožnje zauzeo je 24. poziciju.

Nastavio je Ivica tako s lošom ovosezonskom formom u Svjetskom kupu, a već nakon prve vožnje sasvim je jasno da ovdje neće obraniti naslov. Naime, prošle godine, točnije 10. ožujka, Ivica je u Kranjskoj Gori pobijedio u slalomu, a to mu je bila posljednja pobjeda.

Dalibor Šamšal uspio je završiti utrku, a zaostao je tri sekunde i 63 stotinke za vodećim.

Druga vožnja na rasporedu je u 12.30.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
19:56 09.03.2014.

Ivica je pravi hrvat i sjajan skijaš i uvijek je lijepo vidjeti kada osvoji poneki bod za svjetski kup jer baš tako, dobro malo više, brže i bolje je Tina Maze stigla do nevjerovatnih 2414 svetskih bodova u jednoj sezoni.

KE
kentie
10:26 10.03.2014.

bizarno je ovako govoriti o Ivici...ali zaista..više poštovanja...najbolje on zna kad je dosta i kad i zašto treba prestati...i to je jasno i glasno najavio za diuću sezonu, koja je njegova oproštajna i zaključna...samo se pitam i iznova pitam, a di su nasljednici, di su te mlade snage na nastave tamo di su Janica i Ivica stali...nezgodacija je u tome da su njih dvoje visoko postavili natjecateljsku ljestvicu...pitanje za Savez, da jako dobro i predobro prevrne i obrne analizu ove i sezona koje predstoje...

KE
kentie
10:32 10.03.2014.

mene zapravo i ove, ali i prethodnih sezona iznenađuju Slovenci...nigdi ih nema u vrhu, osim časne iznimke Maze...