NAKON FRANCUZA

Izbornik Maroka: 'Kako bismo osvojili naslov svjetskog prvaka ipak moramo još raditi, ali nismo daleko'

Foto: ROBERT MICHAEL/DPA
World Cup 2022 - France - Morocco
Foto: Sebastian El-Saqqa/DPA
firo : 14.12.2022, Football, Soccer, FIFA WORLD CUP 2022 QATAR, World Cup 2022 Qatar, World Cup 2022 Qatar, Semifinals, Match 62, France - Morocco
Foto: Pan Yulong/XINHUA
(SP)QATAR-AL KHOR-2022 WORLD CUP-SEMIFINAL-FRA VS MAR
14.12.2022.
u 23:03
- Dali smo maksimum, a to je najvažnije. Izgubili smo previše važnih igrača. U drugom poluvremenu smo napali, igrali mnogo bolje. Najvažnije je da smo ostavili dobar dojam - rekao je Regragui.
Pogledaj originalni članak

Francuska nogometna reprezentacija drugi je finalist Svjetskog prvenstva u Kataru. Nakon što je Argentina pobijedila Hrvatsku (3:0), aktualni svjetski prvaci slavili su nad Marokom (2:0) i ponovno će igrati na zlatni trofej natjecanja. Svoje su dojmove nakon utakmice podijelili i jedan i drugi izbornik, kao i strijelac prvog pogotka Theo Hernandez

 

- Ponosan sam. Ovo je bio važan dvoboj, ali bit će još jedan, posljednji. Ovdje smo mjesec dana, dosada su bili ispunjeni srećom, a moji igrači su kao skupina nagrađeni ovim rezultatom - rekao je trener Les Bluesa Didier Deschamps

Hernandez je bio precizan u petoj minuti dvoboja. 

- Nevjerojatno je igrati u dva uzastopna finala svjetskog prvenstva, napravili smo sjajan posao. Finale će biti velika utakmica, naporno ćemo raditi da pobijedimo. Nadam se da će i moj brat (Lucas, koji se teško ozlijedio u susretu 1. kola protiv Australije, op.a.) doći na finale - kazao je.

Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - France v Morocco

Marokanski izbornik Walid Regragui oduševio je izjavom.

- Dali smo maksimum, a to je najvažnije. Izgubili smo previše važnih igrača. U drugom poluvremenu smo napali, igrali mnogo bolje. Najvažnije je da smo ostavili dobar dojam. Kako bismo osvojili naslov svjetskog prvaka ipak moramo još raditi, ali nismo daleko - zaključio je trener Marokanaca. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

FRANCUSKA - MAROKO 2:0

Maroko pružao snažan otpor, ali Francuzi su opet u finalu! Vatreni za broncu protiv Afrikanaca

Aktualni svjetski prvaci nadaju se ponavljanju Rusije 2018., kada su stigli do posljednjeg koraka i u borbi za zlato slavili nad Hrvatskom. Na putu im je stajao Maroko, momčad kojoj gotovo nitko nije davao šanse i koja je večeras ponovno igrala beskompromisno. I publika na Al Baytu bila je na njihovoj strani, ali nisu uspjeli šokirati Deschampsove igrače. Les Bluesi su poveli već u petoj minuti, kada je zabio Lucas Hernandez. Vodstvo su udvostručili pogotkom Randala Muanija u 79. minuti, koji je zaključio priču u Al Khoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:08 15.12.2022.

Svaka vam čast na prikazanom ali tek sada vam slijede izazovi kada vas drugi budu gledali malo ozbiljnije. Na vrhu ostaju samo doista najbolji..

Avatar possibilis
possibilis
06:49 15.12.2022.

Odlican stav. Tako se moze napredovati. Cestitke Maroku na pokazanom.

PR
Propitivač
00:24 15.12.2022.

Kako mi ide na živce ovo izmišljanje novih riječi. Ne kaže se Maroko nego Marko.