GDJE JE VAR?

VIDEO Marokanci zakinuti za kazneni udarac! Strahonja: Potpuna rošada u glavi glavnog suca

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - France v Morocco
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/3
14.12.2022.
u 22:23

- Branič je vrlo loše iskontrolirao loptu i napadača udario po potkoljenici. Definitivno ima svih elemenata za kazneni udarac. Da stvar bude gora, još je dao napadaču Maroka žuti karton za prekršaj. VAR sudac treba prepoznati da je to bila potpuna rošada u glavi glavnog suca i reagirati - rekao je Strahonja.

Tijekom druge polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru između Francuske i Maroka u 27. minuti dogodila se sporna situacija koja je odmah izazvala burne reakcije širom svijeta. Mnogi se pitaju kako se ponovno nije oglasila VAR soba.



Naime, došlo je do kontakta između Francuz Thea Hernandeza i Marokanca Sofianea Boufala. Francuz je pao i počeo se previjati u bolovima, a pritom je meksički sudac Cesar Arturo Ramos sudio prekršaj u napadu te Marokancu dodijelio žuti karton.

VAR se uopće nije aktivirao, a naknadno prikazana snimka govori da se radi o spornoj situaciji, koja je mogla biti možda okarakterizirana kao kazneni udarac za Maroko.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - France v Morocco - Al Bayt Stadium, Al Khor, Qatar - December 14, 2022 Morocco's Sofiane Boufal in action with France's Theo Hernandez REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE. U tom je trenutku Francuska vodila već 1:0, golom upravom Hernandeza iz 5. minute. 

Da je trebao biti penal, potvrdio je i sudački stručnjak Marijo Strahonja, govoreći u emisiji Qatara. 

- Bio je kazneni udarac za Maroko. Branič je vrlo loše iskontrolirao loptu i napadača udario po potkoljenici. Definitivno ima svih elemenata za kazneni udarac. Da stvar bude gora, još je dao napadaču Maroka žuti karton za prekršaj. VAR sudac treba prepoznati da je to bila potpuna rošada u glavi glavnog suca i reagirati. Na temelju pregleda, bio bi kazneni udarac - rekao je Strahonja. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 7

GO
Golibos
22:43 14.12.2022.

Niti jedna provjera u dva polufinala, koji savršeni suci.

TE
Teig1
22:45 14.12.2022.

Da su pametni dali bi prosvjed i jedni i drugi i nebi u subotu igrali!!! Treba stati toj fifinoj mafiji.

PR
prajdali100
22:34 14.12.2022.

Od svih novotarija u nogometu najveći lažnjak je VAR ! Ovo je sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije