POSLIJE OSVAJANJA BRONCE

Izbornik Srbije nakon utakmice: I Srbija i Njemačka su zaslužili igrati finale

Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
Izbornik Srbije nakon utakmice: I Srbija i Njemačka su zaslužili igrati finale
11.08.2024.
u 00:13
Sretni smo što smo danas pobijedili. Igrali smo čvrsto, kao i protiv SAD-a. Plan je bio, svi koji prate košarku, znali su da su naše mete bili Schröder i Franz Wagner
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Srbije su u utakmici za olimpijsku broncu slavili protiv aktualnog svjetskog prvaka Njemačke 93-83 i tako im se revanširali za poraz iz reprize prošlogodišnjeg finala SP-a. Kontrolirali su utakmicu od samog početka i ni u jednom trenutku pobjedu nisu doveli u pitanje.

Nikola Jokić i Vasilje Micić su s po 19 koševa predvodili Srbiju, ali Jokića vrijedi posebno izdvojiti jer je zabilježio triple-double učinak (12 skokova i 11 asistencija). Poslije utakmice izbornik Svetislav Pešić dao je izjavu u kojoj je opisao svoje viđenje ove utakmice:

"Sretni smo što smo danas pobijedili. Igrali smo čvrsto, kao i protiv SAD-a. Plan je bio, svi koji prate košarku, znali su da su naše mete bili Schröder Franz Wagner. Treneri su odradili odličan posao za pripremu obrane, a znamo da imamo talentirane igrače u napadu". 

Naravno, unatoč pobjedi jednim dijelom je bio i tužan smatrajući da je Srbija trebala igrati u finalu s obzirom na prednost od 17 koševa koliko su Srbi vodili protiv Amerikanaca, ali i zbog spornih sudačkih odluka koje su otišle na stranu prvih favorita ovog turnira.

"I Srbija i Njemačka su zaslužili igrati finale! Veoma sam jasan, ne provociram nikoga, obje momčadi zaslužile su igrati u finalu".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Mileseva
Mileseva
15:20 11.08.2024.

u Pravu je matori malcice, nariktano je da Francuzi dodju do finala! Srbi i Ameri iz iste grupe igraju polufinale, svabe i Francuzi iz iste grupe igraju polu finale. Nema smisla, ali nariktano da Francuzi ne idu na Amere do finala...

Avatar Danke Deutschland
Danke Deutschland
19:10 11.08.2024.

od pocetka se znalo da Francuzi moraju igrati finala u ekipnim sportovima. U rukometu su otanjili zadnjih godina tako da im se samo tu i u vaterpolu gdje nikada i nisu bili neki faktor nije izaslo u susret. izvlacenje polufinalnih parova u kosarci i odbojci je smijurija. Da li je itko prisustvovao tim izvlacenjima. Ko da je kup kupova u pitanju a ne Olimpijada.

ŠS
Štap sa glavom
09:47 11.08.2024.

Da su zaslužili igrali bi!