OLIMPIJSKE IGRE

Evo koliko će Srbi zaraditi za broncu. Toliko barakude neće dobiti ni za zlato

Basketball - Men's Bronze Medal Game - Germany vs Serbia
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/4
10.08.2024.
u 15:15

Za usporedbu, brončani sportaš iz srpske delegacije dobije više nego zlatni iz naše delegacije. Naime, na račune zlatnih Hrvata (zasad Barbara Matić i braća Sinković) uplaćena je 41 tisuća eura

Košarkaši Srbije su u utakmici za olimpijsku broncu slavili protiv aktualnog svjetskog prvaka Njemačke 93-83 i tako im se revanširali za poraz iz reprize prošlogodišnjeg finala SP-a. To je ukupno četvrta medalja za delegaciju Srbije na ovim Olimpijskim igrama. Ustvari peta, ali službeno četvrta s obzirom da osigurana medalja srpskih vaterpolista još nije upisana jer se još ne zna kojeg će biti sjaja.

Bila je to utakmica u kojoj su Srbi bili dominantni od samog starta utakmice. Već nakon prve četvrtine imali su +9 (30-21), prednost je samo rasla i narasla do najvećih +19 (64-45). Srbi su kasnije malo posustali, ali utakmica je odavno bila riješena. Nikola Jokić, možda i najbolji košarkaš svijeta u ovom trenutku ubilježio je triple-double od 19 koševa, 12 skokova i 11 asistencija.

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša

Basketball - Men's Bronze Medal Game - Germany vs Serbia
1/12

Pisalo se već o ciframa koje se dijele osvajačima medalja, a koliko su srpski košarkaši i njihovi treneri zaradili? Masna je lova u pitanju s obzirom na siromaštvo u susjedstvu. Svaki će sudionik reprezentacije zaraditi 60 tisuća eura, a s obzirom da su u momčadi imali 12 igrača, ukupna isplata samo na igrače glasi čak 720 tisuća eura!

Za usporedbu, brončani sportaš iz srpske delegacije dobije više nego zlatni iz naše delegacije. Naime, na račune zlatnih Hrvata (zasad Barbara Matić i braća Sinković) uplaćena je 41 tisuća eura što znači da će na naši vaterpolisti (njih 13) u slučaju sutrašnje pobjede u finalu ukupno dobiti 533 tisuće eura što je također vrlo ozbiljna cifra.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Komentara 6

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
16:22 10.08.2024.

Ima se, može se.

SD
sdragan
16:20 10.08.2024.

Barakude još imaju šanse promeniti dres i stati pod Srpsku zastavu...Isplati se :))

Avatar Žuti
Žuti
16:28 10.08.2024.

Svaka čast waterpolu, ali bih radije da nam je repka na razini srpske u košarci. Košarka bi trebala biti iznad rukometa, waterpola i sličnih malih sportova. Koliko smo godina gledali kako su nam mladi odlični, a onda kada postanu punoljetni ništa od košarkaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije