NOGOMETNA IKONA

Jedan od najvećih svih vremena napravio veliki skandal u Hrvatskoj. To mu je gotovo uništilo život

Foto: Yui Mok/PRESS ASSOCIATION
Jedan od najvećih svih vremena napravio veliki skandal u Hrvatskoj. To mu je gotovo uništilo život
05.09.2024.
u 11:00
Njegov razloga reprezentativnog umirovljenja objavio je autor David Winner u knjizi Brilliant Orange: The Neurotic Genius of Dutch Football.
Pogledaj originalni članak

Pokojna nizozemska legenda Johan Cruyff zasigurno je jedan od najvećih nogometaša svih vremena, izumitelj je 'totalnog nogometa' kojeg je prvo uvela Nizozemska, a onda se tom praksom nastavila baviti i slavna Barcelona. Nastupima za Ajax i Barcu, Cruyff je stekao svjetsku slavu, a dok je nastupao za Nizozemsku boravio je pokraj Samoboru u sklopu priprema za europsko prvenstvo u Jugoslaviji, odnosno Zagrebu. 

Oranje je imalo svoju bazu na Šmidhenu kraj Samobora i tamo su se Cruyff i ekipa pripremali ua turnir pod palicom kultnog Rinusa Michelsa. Šmidhen je imao sjajne bazene i pružao je odlične uvjete za pripreme Nizozemske, a za Cruyffa je poznato kako je bio veliki zabavljač te se na pripremama više odmarao i provodio nego što je zapravo trenirao. 

Upravo ga je to umalo stajalo braka sa suprugom Danny nakon što su do nje došle vijesti o navodnoj aferi njezinog supruga sa jednom od maserki. Zbilo se to tijekom priprema prije polufinalnog ogleda protiv bivše Čehoslovačke, a onda je dobio ultimatum da prestane igrati za reprezentaciju, inače slijedi razvod braka. 

VEZANI ČLANCI:

Nakon poraza u polufinalu EP-a, Cruyff nije igrao na Maksimiru protiv Jugoslavije za treće mjesto, od reprezentacije se oprostio godinu dana kasnije 1977. godine, a sa suprugom je ostao do kraja života, odnosno 2016. godine kada je preminuo u Barceloni.   Njegov razloga reprezentativnog umirovljenja objavio je autor David Winner u knjizi Brilliant Orange: The Neurotic Genius of Dutch Football.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.