NOGOMET - DINAMO

Jurić: Posljednja šansa aktualnoj upravi

13.03.2002.
u 00:00
* Dinamo Ladiću, Juriću, Mumleku, Bjelanoviću i Jeličiću duguje milijun i pol eura
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Bivši Dinamovi igrači Dražen Ladić, Goran Jurić, Miljenko Mumlek, Saša Bjelanović i Joško Jeličić (posljednja dvojica bila su zbog obveza odsutna) progovorili su o dugovima koje im Dinamo još nije podmirio. Uz podatak da im Dinamo duguje ukupno 1,36 milijuna eura (Ladiću 300 tisuća, Juriću 160 tisuća, Jeličiću 600 tisuća, Bjelanoviću 100 tisuća, Mumleku 200 tisuća) u javnosti su se oglasili priopćenjem.

- Hvale se stalno da je ova uprava privredila 25 milijuna eura, pa nam stoga nije jasno kako se iz te svote nije moglo pronaći 1,5 milijuna za isplatu naših dugova - istaknuo je Dražen Ladić te otkrio jedan od dodataka iz svoga ugovora.

Prihvatit ćemo i negativan odgovor

- Piše da mi je klub dužan nakon svršetka karijere pronaći mjesto profesionalnog sportskog djelatnika u klubu, ali, kao što znate, to nije ispunjeno. Uza sve to, klub nam duguje i nagradu za posljednji naslov prvaka (10 tisuća eura), koju su direktor (Zajec, nap. a.) i trener (Vlak, nap. a.) odavno dobili, kao i oni igrači koji su ostali u Dinamu.

Iako su nekoliko puta naglasili da su više puta razgovarali s odgovornima u Maksimiru i dobili "lažna obećanja", spremni su ponovo sjesti s njima za stol.

- Mi želimo da se to napokon riješi, prihvatit ćemo svaku razumnu odluku, makar odgovor bio i negativan. Neka kažu ne, nećete dobiti novac, barem ćemo znati što nam je preostalo, da moramo svoja prava ostvariti na druge načine - predložio je, uime svih, Ladić.

Njihov je odvjetnik Tomislav Svetina spomenuo mogućnost stečaja, koja više "ne izgleda tako dalekom", a zatim je riječ ponovo uzeo čovjek s najviše nastupa u plavoj majici, Dražen Ladić.

- Nemamo više povjerenja u ovu upravu, iz više razloga. Prvo - govore nam da su sva dugovanja prema sadašnjim igračima podmirena, a kad igrači kažu suprotno onda ih kazne ili ih tjeraju da to opovrgnu. A zatim hladno izjave da će sve ugovorne rate biit isplaćene do 15. travnja. Drugo - tvrde da je u tijeku privatizacija, a onda ne dopuštaju Zubaku da uđe u klub. Tipično licemjerstvo! - iznio je Ladić.

Mumlek oprostio 200 tisuća eura

Upitani su i o Zubaku, nisu negirali - iako je nisu ni potvrdili - mogućnost da u slučaju njegova dolaska u Dinamo oproste dugovanja.

- Mi nismo potpisivali ugovore ni s Canjugom, ni s Barišićem ni sa Zubakom, već s Dinamom. Na vodstvu kluba je da pokuša riješiti taj problem na bilo koji način, svatko tko dođe u klub mora biti sposoban iznaći rješenje - odlučan je Ladić.

Moguće je da petorica zatraže pomoć Fife ili HNS-a.

- Žao nam je što je do toga došlo, ali predugo smo bili strpljivi. Ovo je posljednja šansa da se sve riješi dogovorom - dodaje Goran Jurić, dok je Miljenko Mumlek objasnio svoju situaciju.

- Pričali su da sam najskuplji igrač u povijesti, da sam previše plaćen za ono što sam odigrao. Ali, ne žele reći koliko sam oprostio Dinamu. Odrekao sam se 200 tisuća eura na ime dugovanja i još 250 tisuća, koje sam mogao zaraditi za još jednu sezonu u Maksimiru.

Još su jednom zajedno naglasili spremnost na dijalog u cilju što bržeg dolaska do rješenja problema. Iako su i izrazili sumnju u takvu mogućnost.

T. Ničota

Pogledajte na vecernji.hr