HAJDUK

Kate zna kako se krči Liga prvaka

18.05.2004.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Šef Hajdukovog restorana Ivan Nogalo ušao je u kancelariju Igora Štimca. Na pladnju je nosio limenku Coca cole i sendvič sa šunkom i sirom. Ponedjeljak oko podne. Dva dana poslije titule prvaka...

- Ovo mi je najveća sportska pobjeda do sada, veća i od francuske bronce. Zato što je izborena u najtežim uvjetima. Ne mislim da je pobjeda samo moja, ovo je pobjeda Hajduka.

Mamić poručuje da se borio protiv HNS-ovog projekta "Hajduk prvak".

- On govori o nečemu što je bio projekt "Dinamo prvak 2004". Pa, mi smo digli glas i protiv HNS-a, protiv neregularnosti, digli smo glas protiv sustava koji je godinama omogućavao kad, gdje i kako će netko suditi. Imamo kvalitetnih sudaca, ali kada krene rad mimo kriterija i pravilinika... Nije iz Hajduka dolazio pritisak da ne može suditi Širić, splitski suci i ostalo. Ali, kada se dogodi jedan Poljak, čovjek koji misli da može raditi što ga je volja, onda se protiv toga treba boriti. I srušiti ga. Odnosno, neka ode sam. .

Hajduk sutra ?

- Bolji nego jučer. Znam da sam navukao dosta gnjeva, ali sve što sam radio bilo je zbog boljitka Hajduka. I ako sam, a jesam, napravio neke gluposti, uradio sam to da bih spriječio još veće gluposti. Ispričavam se svim onima koji su me doživjeli u takvom svjetlu.

I onda je zamolio. Novinare. Vjerojatno prvi put u životu.

- Ne komparirajte me s Mamićem. Nismo isti ama baš po ničemu. Ni po onome što smo bili u nogometu, ni po onome što želimo napraviti. Neka me on ostavi na miru, jedan dan pljuca, drugi dan sam prijatelj. Mamiću želim u radu, gdje god to bilo.

Hajduk sutra, nismo dobili odgovor.

- Prozivka je 16. lipnja, idemo u Sloveniju i Austriju. Moj posao tek sad počinje, svi koji imaju slobodne ugovore, a žele otići, mogu ići. Rok da kažu što hoće je 1. lipnja, poslije toga je gotovo. Pokušati ćemo nemoguće, dočepati se Lige prvaka. Hajduk bi dobio oko 11 milijuna švicarskih franaka, nije problem igračima dati 20 posto za nagradu.

Ipak, imate neke igrače koje želite ?

- Novi ugovor Careviću je ponuđen prije dva mjeseca, još nismo dobili odgovor. Prijedloge novih ugovora još će dobiti Balić, Vejić, Deranja, Miladin, Gudelj, te Kale, to su moje želje. Nisam nabrojio Krpana, Bulu, Andrića i Hrvoja Vukovića, oni prema mojim informacijama imaju kontakte za odlazak.

Lista dolazaka.

- Postoji, ali neću je obznaniti, jer odmah tim igračima skače cijena. A i drugi se uključe. Nismo zakasnili sa slaganjem momčadi.

Trener je Ivan Katalinić ?

- Sačekajte Upravni odbor. Katalinić je moja prva opcija, 85 posto je on trener, a ostalo ovisi o uvjetima. Zna kako se "krči" put prema Ligi prvaka.

Ozren MARŠIĆ

Pogledajte na vecernji.hr