KRIVO KORIŠTENJE VAR-A

Komisija jasna: Dinamo je zakinut, poništen mu je regularan gol!

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
21.03.2022.
u 12:07
Oduševile su se tribine s mnogobrojnim Dinamovim navijačima, sretan je bio i Bruno, ali VAR soba je zaustavila Zebeca prije nego li je pokazao na centar. Procjena je trajala gotovo pet minuta i zaključeno je u VAR sobi - gola nema. Bilo je zaleđe
Pogledaj originalni članak

Sudačka komisija odlučila je da nakon ovoga, 28. po redu, kola ima samo jednu spornu situaciju i to onu koja se odnosi na Dinamo. Naime, hrvatski je prvak slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa minimalnim rezultatom 1:0, a terbalo je, prema posljednjoj procijeni, biti barem 2:0. 

Dinamo je zabio već u devetoj minuti susreta. Lijepu akciju povukao je po lijevoj strani Mislav Oršić, a potom vidio Petkovića koji je dolazio iz pozadine. Usnuli Dinamov napadač primio je loptu, odigrao dupli pas s Komenom Andrićem i u padu uspio zahvatiti loptu i strpati ju u mrežu domaćina. 

Oduševile su se tribine s mnogobrojnim Dinamovim navijačima, sretan je bio i Bruno, ali VAR soba je zaustavila Zebeca prije nego li je pokazao na centar. Procjena je trajala gotovo pet minuta i zaključeno je u VAR sobi - gola nema. Bilo je zaleđe.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo

Sada, dva dana kasnije, Komisija kaže: 

"9. minuta: Neočekivana intervencija VAR suca kako se radi o kažnjivom zaleđu u začetku napadačke akcije koja rezultira postizanjem pogotka GNK Dinamo. VAR sudac i tehničar nakon pogrešne primjene VAR tehnologije daju krivu informaciju sucu utakmice, koji ne priznaje pogodak. Analizom rada VAR suca i tehničara utvrdili smo kako je pogrešna primjena VAR tehnologije uzrokovala potpuno krivu sliku predmetne situacije, te rezultirala nepriznavanjem ispravno postignutog pogotka za GNK Dinamo."

Podsjetimo, glavni sudac bio je Mario Zebec. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Goran Perica. VAR sudac: Dario Kulušić.

>> U promet pušten tramvaj 1982.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

VR
vrbaZG
16:58 21.03.2022.

Zanimljivo kako ovaj članak nije našao mjesto na naslovnici, baš me zanima bi li bio na naslovnici da je šteta napravljena protiv nekog drugog kluba ili u korist Dinama.

ZG
Zeljko Grabar
14:41 21.03.2022.

Pa nista neobicno kad je poslata poruka iz urednistva ovog lista kako ce Hajduk doci do titule. Sad je zatrazena i hitna pripomoc manjih klubava, da ako nista drugo polome noge Dinamovcima, Rijecanima i Osjecanima jer planirano sudjenje barem 2 penala po utakmici nije dovoljno. Posto u cinjenici da preko jednog ili dva suca koji smiju suditi Hajdukove utakmice i drze se ti naputaka to nije dovoljno onda je normalno za ocekivati da ce se Rijeci, Osjeku i Dinamu to desavti cesce, jer je to garancija da Hajduk osvoji prvenstvo a nakon toga da Europi pokaze kulturu navijanje domoljuba sa suncanim naocalama.

Avatar Django
Django
19:22 21.03.2022.

Za nešto što je bilo vidljivo odmah, a najkasnije nakon prvog ponavljanja snimke, komisiji treba dva dana.