KRITIKA Modri stoper smatra kako Dinamova obrana protiv Zagreba nije odigrala na očekivanom nivou

Kovač: Ovakav Dinamo ne može postati prvak

19.03.2009.
u 20:04
Pogledaj originalni članak

Brzo je nakon ustoličenja na klupu plavih Krunoslav Jurčić rekao da su Igor Bišćan i Robert Kovač ključni u njegovoj kompoziciji momčadi, zajedno sa dva zadnja vezna igrača čine okosnicu. Kovač i Bišćan igrači su velikog iskustva, međunarodnog. Igrati za Liverpool i Panathinaikos (Bišćan), odnosno za Bayer, Bayern, Juventus i Borussiju (Kovač) nije mala stvar.

Ipak ima napretka

Iskreno, kad je Robert Kovač dolazio u Dinamo, nismo bili uvjereni da će biti veliko pojačanje, u Dortmundu je mnogo sjedio na klupi, a ima i godina. No, čovjek je profesionalac. I vrlo odmjeren, mirno i razumno govori o svemu. Dugo nismo tako lako čuli priznanje krivnje za jedanaesterac.

– Automatski sam podignuo ruku i lopta me pogodila u lakat, bio je penal – priznao je Robert.

Kovač: Posjetit ću reprezentaciju u Zagrebu


Robert Kovač izdržava kaznu, posljednju utakmicu zabrane igranja zbog crvenog kartona radi prekršaja nad Joeom Coleom u susretu s Engleskom. Reprezentacija se okuplja sljedeći tjedan za susret s Andorom, hoće li mu nedostajati suigrači?
– Dečki će na kraju priprema ponovo biti u Zagrebu, tako da ću ih posjetiti – rekao je Robert, koji će se u momčad vratiti u lipnju kad Hrvatska igra možda i ključnu utakmicu s Ukrajinom. (rj)
Dinamo je slavio pobjedu 4:1, a on se, iako još nije bio čuo riječi trenera Jurčića, složio s ocjenom igre plavih.

– Morali smo bolje igrati. Prema naprijed je još i bilo dobro, imali smo dosta šansi, ali obrambeno je izostao dogovoreni presing, ispadali smo iz koncepcije – kritizirao je igru.

Treći krug prvenstva (pakla?) plavi otvaraju s Osijekom.

– Upoznao sam ih, agresivni su, ali mi smo favoriti. Samo, ne smijemo ponovo igrati kao protiv Zagreba, takvom igrom nećemo napraviti ništa, tako ne možemo biti prvaci! Nije to ozbiljan nogomet, previše je soliranja. Kad imate takvu prednost, morate ostati ozbiljni, mirni, a ne nastojati u pet sekundi zabiti gol.

Kako vidite rasplet?

– Želimo li biti prvi, moramo pobijediti u svim utakmicama. Vidim da igramo mnogo bolje, izuzev te utakmice sa Zagrebom, agresivnije, discipliniranije, suparnici ne stvaraju šanse.

Prvaci prije Splita

Je li moguće sve pobijediti?

– Prilika je tu, naravno da je moguće.

Hoće li se o prvaku odlučivati u susretu Hajduk – Dinamo ili će netko kiksati?

– Bude li propusta, neće odmah biti gotovo. Pa ipak, mislim da će se prvak znati prije Splita.

Na pitanje tko će to biti – Dinamo ili Hajduk?, blijedo nas je pogledao.

– Dinamo, naravno.

Hajduk je dvaput ove sezone pobijedio Dinamo, može li i treći put?

– Mislim da ne može.
Pogledajte na vecernji.hr