NIKO TUŽAN I LJUTIT

Kranjčar: Neki ne žele da odemo na Euro, pobjeda je za njih

Foto: Pixsell
Kranjčar: Neki ne žele da odemo na Euro, pobjeda je za njih
06.09.2011.
u 23:38
- Pa zaista je za osudu da nam u 18. minuti viču "Igrajte pederi" - rekao je Niko.
Pogledaj originalni članak

Iskusni lisac Davor Šuker, penjući se u ložu uoči utakmice s Izraelom nam je šapnuo:

- Ne pobijedimo li Izraelce, nemamo o čemu dalje pričati. Nije baš da igramo nešto dobro, ali i svi ostali se muče, jedino problema danas nemaju Nijemci, Španjolci i Nizozemci. Bez obzira, bit će barem dva gola razlike za nas - prognozirao je Šuker.

Gledali smo zatim dvije utakmice u jednoj. Prvu, ni na tragu onome o čemu je kockasti devet pričao. Utakmica za zaborav: zvižduci igračima, neprimjereni pokliči, čuo se i neugodan hu-hu s tribina tamnoputom igraču Izraela. Vrlo brzo Pletikosina se mreža zatresla, a onda je i izbornik progutao knedlu, gromoglasan "Biliću odlazi" dosad nikada nije čuo s tribina.

- Bolje da ništa ne govorim - komentirao je Robert Jarni.

Činilo se kao da će Bilićeva kula raspada, no slijedila je katarza. Izbornik je u igru gurnuo Eduarda, koji je i možemo to slobodno reći, i otac i majka naše reprezentacije. Golovi su pljuštali, zvižduke je zamijenio pljesak.

- Slaven nam je na poluvremenu rekao da ostanemo mirni na negodovanje publike, da nastavimo dalje stvarati šanse. Ja sam ionako navikao na zviždanje, vikali su mi "svinjo debela", meni nije problem, ali ostali dečki to ne zaslužuju. Svi igramo sa srcem za reprezentaciju, ponosni smo na to - tužan je bio nakon pobjede Niko Kranjčar.

Imao je još nešto za reći:

- Usprkos onima koji misle da ne trebamo otići na Euro, a smatram da ih ima, pogotovo oni koji imaju nešto protiv vrha našeg Saveza, ili misle da smo mi nogometaši preplaćeni, drago mi je da smo pobijedili i da smo korak bliže. Uspjet ćemo!

Dečki kod kuće očekuju potporu, Maksimir je do Engleza ionako bio neosvojiva tvrđava.

- Vjerojatno bi isto bilo i da smo igrali na Poljudu. Bilo bi zvižduka, što ne treba čuditi kakva je atmosfera oko nogometa. Pa zaista je za osudu da nam u 18. minuti viču "Igrajte pederi". Razdiobe sjevara i juga su sve veće, pogledajte samo slučaj Šimunića, dečka koji je htio igrati Ligu prvaka i kojem suze idu na oči kad svira hrvatska himna. Napravio je dobar potez, kao što sam i ja kada sam odlazio u Hajduk, vjerovao sam da je to dobro za moju karijeru. Svi u repki stojimo iza njega - dodao je Kranjčar.

Darijo Srna izgledao je kao da je izašao iz ringa, a ne s "novog" Maksimira. Zaradio je četiri šava na desnom oku, ali i karton zbog kojeg neće moći igrati u Ateni.

- Ovo što smo napravili je priča za povijest. Velika i važna pobjeda. Izbornik je sjajno pogodio s izmjenama, a što se mog kartona tiče, i sada tvrdim - nije ga bilo!

Što kapetan misli o povicima "Biliću odlazi"?

- No comment - odmahnuo je rukom Srna.

- Glavno da smo mi pokazali zube, trebalo je vjerovati u sebe - dobacio je Lovren, a kao i protiv Gruzije, sve se preokrenulo ulaskom Tomislava Dujmovića.

- Valjda to tako treba biti. I ovaj remi Latvije i Grčke dokazuje da su razni rezultati mogući. Glavno da smo prvi u skupini i to kanimo zadržati do kraja - veli Dujma.

Stipe Pletikosa bio je sretan zbog - Luke Modrića.

- Zaslužio je taj gol, to što nas je vratio u igru. Neka mu, vratilo mu se sad sve što je prolazio ovih dana.

Za slavlje nakon pobjede koja je Bilić boyse dovela na prvo mjesto pozvao je Mario Mandžukić.

- Bilo je teško, ali pokazali smo naš pravi karakter. Idemo se sad malo proveseliti!

Bez obzira na dragocjenu pobjedu, ostaje gorak okus zbog ružnih povika s tribina. Zanimljivo, predsjednik Sabora Vladimir Šeks nije znao o čemu se radi...

- Povici? Hm... Ne čujem dobro - veli Šeks.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

Avatar broz
broz
07:01 07.09.2011.

U pravu si Niko.

DR
drug
00:26 07.09.2011.

Mozda jesi zvijezda i faca dok se setas ulicom ali dok navuces Hrvatski dres ima da \" gines\" na terenu jer je to SVETINJA

MA
Mamlaz
01:34 07.09.2011.

Da me ne bi krivo shvatili... Mi ne \'igramo\' za 50 tisuća funti tjedno, i imamo SVAKO pravo fućkati kad se ljudi koji igraju za tu svotu (U SVOJIM KLUBOVIMA) za reprezentaciju vuku po terenu!!!