LJUTNJA I PROSVJEDI

Kronologija "slučaja Đoković": "Srbija će odgovoriti na maltretiranje!"

Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
The scene outside the hotel where tennis player Novak Djokovic is believed to be in Melbourne
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
The scene outside the hotel where tennis player Novak Djokovic is believed to be in Melbourne
Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS
The scene outside the hotel where tennis player Novak Djokovic is believed to be in Melbourne
07.01.2022.
u 08:12
- Novak je tretiran kao kriminalac, smješten je u prljavoj sobi, s bubama, bez stvari koje su mu oduzete. Ovo je najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti.
Pogledaj originalni članak

"Đoković pobijedio Australiju", "Novak nadmudrio Australce", "Đoković matirao Australian Open", samo su neki od naslova koje smo proteklih dana mogli čitati u srbijanskim medijima. Sve dok prvi tenisač svijeta nije dobio najgoru moguću odbijenicu, pred ciljem, u samom Melbourneu, do kojeg se dolazi nakon napornog 25-satnog putovanja. U Srbiji je u tom slučaju odmah prepoznata "svjetska zavjera", a Novakovi prijatelji i rodbina utrkivali su se s političarima u tome tko će što ružnije ocrniti Australiju (a preko nje i zapadni svijet).

Vučić: To je iživljavanje

- To je hajka na Novaka i iživljavanje tamošnjih političara nad njim. Razgovarao sam s Novakom dva puta, pozvali smo australskog veleposlanika i zamolili da Đoković do ponedjeljka ne mora čekati u zloglasnom hotelu nego u nekoj iznajmljenoj kući. Glume da su pravila jednaka za sve, ali neke druge su pustili iako također nisu cijepljeni. Bojim se da će se to iživljavanje nastaviti. Kad nekoga ne možete pobijediti na sportskom polju, onda se bavite takvim stvarima - kazao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Još je dalje otišao srbijanski veleposlanik u SAD-u (nekad vladin komesar za Kosovo) Marko Đurić poručivši:

- Srbija će svakako odgovoriti na maltretiranje i progon čovjeka koji je toliko zadužio naš narod i koji ničim nije zaslužio da na takav način bude ponižavan i maltretiran. Ne mislim da bi se to Novaku dogodilo da nije Srbin. U svemu tome ima i elemenata kolektivne mržnje i histerije koja postoji u dijelu međunarodne javnosti protiv Novaka. Meni se čini da se na to dodaje i nešto negativnih sentimenata, na žalost, prema našoj zemlji ili prema našem narodu.

Foto: SANDRA SANDERS/REUTERS
The scene outside the hotel where tennis player Novak Djokovic is believed to be in Melbourne

Konferenciju za novinare organizirala je i obitelj Đoković (u restoranu Novak) i na njoj su bili svi: otac Srđan, majka Dijana te braća Marko i Đorđe.

- Isusa su razapinjali, svašta su mu radili i on je sve to stoički podnosio. Sada Novaku to isto rade, razapinju ga i žele ga slomiti. Poručit ću im ono što bi im rekla i moja baba Sara: "Sram vas bilo guzice, kada obraza nemate". A o ovom Scottu Morrisonu sve govori njegovo ime - rekao je Srđan Đoković, a brat Đorđe je dodao:

Nadal: Razumijem Australce

- Novak je tretiran kao kriminalac, smješten je u prljavoj sobi, s bubama, bez stvari koje su mu oduzete. Ovo je najveći sportsko-diplomatski skandal u povijesti - istaknuo je Đorđe otkrivši kakvu mu je poruku poslao Novak prije nego što su mu oduzeli mobitel. Pisalo je: "Bog sve vidi. Mene zanimaju duhovne, a njih materijalne vrijednosti".Mnogi sportaši iskazali su solidarnost s Novakom, no mnogi razumiju i strah Australaca od širenja zaraze:

- Normalno je da su Australci frustrirani jer prolaze kroz teško razdoblje, ali nije dobro to što se događa. No, moramo slušati one koji se razumiju u medicinu, ja sam se cijepio dva puta - izjavio je Rafael Nadal.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

RO
rokoxy1
09:20 07.01.2022.

Moje misljenje ,ovo sto radi Novakov otac je kontraproduktivno. Tenis nije nesto sto spasava ceo svijet i nesto naj vaznije .Zvati ljude na ulice vìdim nis ga u Srbiji bas poslusali , to sto kaze da mi nismo nikog napadali nije realno .Egoist na navecem nivou.

PP
plavac plavi
09:39 07.01.2022.

Pa imigrant je!! Što bi oni??!!

ZG
zg1985
10:00 07.01.2022.

opet srbe napada vasceo svet na pravdi boga