ŠOKIRAO JAVNOST

Zamjenik australskog premijera Novaku: Ne možeš se vucarati po svijetu samo zato što si bogat

Beograd: Đoković ekspresno do četvrtfinala Srbija Opena, slavio protiv Soonwoo Kwona 6:1, 6:3
Foto: A.K.
1/2
Autori: Eva Grgić, Hina
06.01.2022.
u 19:50

- Očito je da je netko napravio pogrešku, a ako Đoković nije govorio istinu, onda je jasno da je on pogriješio i bit će deportiran

Trakavica o deportaciji Novaka Đokovića se nastavlja, a što duže traje, sve je više različitih mišljenja o cijeloj situaciji. Među inima je i  zamjenik australskog premijera Barnaby Joyce koji je oštro kritizirao srpskog tenisača.

Razgovarajući za BBC-jev  Newshour rekao je:

- Ako nije pravilno ispunio formulare, očito je suvereni kapacitet druge države uzeo kao šalu.

- Ne možete samo tako lutati svijetom samo zato što ste jako bogati i misliti da se iznad zakona drugih država. 

- Očito je da je netko napravio pogrešku, a ako Đoković nije govorio istinu, onda je jasno da je on pogriješio i bit će deportiran.

Đokovićevi odvjetnici žalili su se na odluku australske granične policije, a sudska odluka očekuje se u ponedjeljak iako nije poznato gdje će Đoković do tada biti, a gdje god to bilo, njegova je obitelj zgrožena kao i ostatak njegovih obožavatelja. 

Ðorđe Ðoković istaknuo je da je njegov brat "imao isti dokument, kao i drugi tenisači" kojima je omogućen ulazak u Australiju.

Ranije danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoć i jutros razgovarao s Novakom Đokovićem i poručio mu da mu je država spremna pružiti svaku pomoć.

Vučić je najavio da će Srbija službenim diplomatskim kanalima zatražiti da se Đokoviću dopusti da do odluke suda u ponedjeljak boravi u kući koju je unajmio.

Ključne riječi

Komentara 117

VU
vucijak
21:57 06.01.2022.

Jedno je sigurno, ovo vise nema nikakve veze ni sa sportom , ni sa tenisom, ovo je prljava politicka igra koja steti i tenisu i sportu i Australiji. Igranje po turnirima, tom kretenu je vucaranje po svijetu zato sto je Djokovic bogat , a do bogatsva nije dosao preko tudjih leseva kao taj politicki supak.

ST
sttipe
21:29 06.01.2022.

RiP Australian closed.. Pa mogli su mu reć da ne dolazi..

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:58 06.01.2022.

U engleskim medijima su objavili da je ministrica vanjskih poslova potpisala je Đokovićevu vizu, uz neizravni Morrisonov pristanak, da bi ta ista viza po dolasku tenisača u Melbourne odjednom postala sporna. I sam premijer je u srijedu rekao "Pa, to je stvar vlade države Viktorija. Omogućili su mu izuzeće da dođe u Australiju i mi onda postupamo u skladu s tom odlukom". - o čemu zamjenik govori?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije