SVLADAO OSIJEK

Leko nakon pobjede: Patili smo, patimo i dalje jer je situacija stvarno jako teška

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
01.03.2023.
u 21:16
Trener Hajduka istaknuo je da je sustav s trojicom u zadnjoj liniji, koju forsira u posljednje vrijeme, kod igrača Hajduka izazvao paniku. Danas su iza bila četvorica i Splićani su ušli u polufinale Kupa.
Pogledaj originalni članak

Posljednji polufinalist Hrvatskog nogometnog kupa je splitski Hajduk koji je u gostima, nakon vrlo uvjerljive igre, pobijedio Osijek 2-1 (1-0). Prošlosezonski osvajač Kupa Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice te je vodio 2-0. U 21. minuti je 16-godišnji Luka Vušković bio strijelac za 1-0, a u 77. Filip Krovinović za 2-0. Jedini pogodak za Osijek dao je također 16-godišnjak, Filip Živković je u 84. smanjio na 1-2, ali vremena ni snage kod domaćina za nešto više nije bilo.

Pobjedu svoje momčadi prokomentirao je trener Splićana Ivan Leko. Podsjećamo, bijeli su prije današnje utakmice teško nastradali u derbiju kod Dinama, koji je u Maksimiru slavio s visokih 4:0 i praktički riješio pitanje prvaka HNL-a. Naime, pobjegli su im na 11 bodova razlike, ali Hajduk još ima priliku do trofeja doći kroz Kup. 

- Mislim da je bio kritičan momenat. Stvorila se takva atmosfera nakon naših loših rezultata. Danas je stvarno bilo jako teško pripremati utakmicu, ali momčad je odreagirala baš dobro. Bili smo loši (uoči susreta, op. a.), ali nismo zaboravili igrati nogomet i nije da baš nemamo pojma. Otkad znam za sebe, Hajduk je ovdje jako teško pobjeđivao. Pobjeda je potpuno zaslužena. Velike čestitke svima, pogotovo poslije nedjelje. Svima kojima volimo Hajduk je bilo lako teško i bolno. Patili smo, patimo i dalje jer je stvarno jako teška situacija - rekao je Leko.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

U Gradskom je vrtu iz dosadašnjeg sustava s tri igrača u posljednjoj liniji prešao na četvoricu braniča. Zbog sustava na kojem je ranije inzistirao možda mu se i najviše zamjeralo kada bi Hajduk izgubio dvoboj. Hoće li ostati pri novoj formaciji? 

- Vjerojatno će ostati tako jer smo bolji. Stvar je vjere momčadi, svi postaju bolji. Kad kažeš s četiri, ekipa bolje reagira, a dok kažeš s tri odmah je neka panika. Kad gledam utakmice u malo jačim ligama, vidim da je obrana s tri igrača lijepa, ali kod nas je to stvarno bilo loše - rekao je. 

Komentirao je i mladog Luku Vuškovića, koji je postigao svoj prvi gol za seniore.

- Kad stavite klinca od 16 godina, on će biti jako dobar ili jako loš. Bio je jako dobar, no imao je kiks. Nikad nisam vidio boljeg igrača sa 16 godina - zaključuje Leko. 

Hajduk u idućem kolu HNL-a u nedjelju na Poljudu dočekuje nogometaše Lokomotive, koji su današnji ogled s Dinamom u Kupu odveli u produžetke, ali na kraju posrnuli. Susret se igra s početkom u 15 sati. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VJ
vjekoslavkatalina
21:51 01.03.2023.

leko ti si bilde...zbog svog ega i tvrdoglavosti prosui si hrpu bodova..i sad si otkrio toplu vodu..'gle pa bolja je ova formacija'..i onda se pitamo zasto nasi treneri ne treniraju velike europske klubove ili bar one iz lige petice uz pokoju iznimku svakih 10,20 godina

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:14 02.03.2023.

Ako nisi u mogućnosti dovesti one igrače koje želiš da bi igrali sustav koji si zamislio kao što to može Guardiola ili Anceloti onda sustav prilagodiš tipovima igrača koje imaš. Čemu tvrdoglavost.