PREMIJE Dinamovi igrači biti će nagrađeni za dvostruku krunu dobiti samo izbore li Ligu prvaka ili Europsku ligu

Mamić daje Jurčiću 50.000 eura za naslov

12.05.2009.
u 08:34
Pogledaj originalni članak

Hajdukov trener Ante Miše već se oprostio od naslova prvaka i čast posrnuloga diva branit će u finalu kupa. Ne samo čast, nego i svoj žiro-račun, jer osvajanje kupa bila bi jedina veća premija koju bi zaradio ove sezone.

Anti povisili plaću
Kako je ostao bez 10.000 eura za naslov, Miše sada lovi Peroševih 5000 utješne nagrade. Taj iznos udvostručio bi se ako bi Hajduk najesen ušao u novu Europsku ligu.

Hajduk je, zadovoljan Mišinin fajterskim pristupom i rezultatima, treneru ovoga proljeća povisio primanja sa šest na osam tisuća eura mjesečno. Ima ugovor do ljeta 2010. i još prije mjesec dana činilo se da je Hajdukovo dugoročno rješenje. No, Miše je u ključnim trenucima sezone pokleknuo i ako bi ostao i bez kupa, bila bi to četvrta Hajdukova sezona zaredom bez trofeja. Jarni je, podsjećamo, takav neuspjeh platio gubitkom posla na Poljudu.

Zdravko Mamić se dva puta opekao sa skupocjenim trenerima, jer Kuže i Ivanković nisu opravdali svojih 20.000 eura mjesečno. Kuže je s Ćorlukom, Eduardom i Modrićem ispao od osrednjega Auxerrea, a Profesor se nasukao na amaterima iz Branna. Ivanković je, za razliku od Kužea, ipak dohvatio Uefinu ligu, pa mu je isplaćena premija za dvostruku krunu od 15.000 eura i još toliko za pobjedu nad Ajaxom.

Najslađi Zdravkov naslov
Kruno Jurčić je, preuzevši prvu momčad Dinama u ožujku, pristao na mjesečnu plaću od 10.000 eura, ali Mamić će ga za naslov prvaka nagraditi sa čak 50.000 eura. Naravno da neće škrtariti na treneru koji je preporodio momčad i donio mu najslađi naslov otkad je u Dinamu.

Cijela država navija za Hajduk, a Dinamo će se opet prošetati do naslova. A još u veljači u Maksimiru je “nošena crnina” i ni najoptimističniji nisu vjerovali da plavi mogu pratiti Hajdukov korak.

Jurčić bi lako mogao postati četvrti Dinamov trener s dvostrukom krunom, drugi nakon Solde koji ju je osvojio i kao igrač. On je bio dio Dinamove momčadi 1997. i 1998., s kojima su Barić i Kranjčar zadali teške udarce Hajduku, a kasnije su isto učinili Ivanković 2007. i Soldo 2008. godine.

Dinamovi igrači će premije za dvostruku krunu dobiti samo izbore li Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Pogledajte na vecernji.hr