ON Skroman, svi drugi ga hvale

Messi zadivio nogometni svijet

Foto: Reuters
Lionel Messi
Foto: 'ADRIAN DENNIS'
'Barcelona fans celebrate after Argentinian forward Lionel Messi scored his fourth goal during the Champions League quarter-final second-leg match at Camp Nou stadium in Barcelona on April 6, 2010. Li
Foto: 'DARREN STAPLES'
'Arsenal\'s manager Arsene Wenger reacts during their Champions League quarter-finals second leg soccer match against Barcelona at Camp Nou stadium in Barcelona, April 6, 2010. REUTERS/Darren Staple
Foto: 'GUSTAU NACARINO'
'Barcelona\'s Lionel Messi scores past Arsenal\'s goalkeeper Manuel Almunia during their Champions League second leg quarter-final soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona April 6, 2010. REUTER
Foto: 'LLUIS GENE'
'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi scores the third goal during the UEFA Champions League football match between Barcelona and Arsenal at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 6, 2010
07.04.2010.
u 08:37
Da nije velik samo na terenu nego i izvan njega nogometni čarobnjak Lionel Messi potvrdio je i u prvoj izjavi nakon briljantne večeri u kojoj je s četiri pogotka odveo Barcelonu u polufinale Lige prvaka.
Pogledaj originalni članak

Katalonci su poslije 2-2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici prije šest dana na Emiratesu, pred svojim navijačima deklasirali Arsenal s 4-1, a jedini je strijelac bio najbolji nogometaš svijeta koji je “poništio” početno vodstvo Engleza.

- Ovo što sam napravio nije toliko važno, igra cijele momčadi je ono što se računa - skromno je kazao 22-godišnji Argentinac dodavši:

- Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali, srećom, sve je dobro završilo. Stvarno sam sretan. Polufinalne će utakmice protiv Intera biti teške, zato moramo nastaviti naporno raditi ako želimo u finale.

Messi sada na kontu ima 25 pogodaka u 42 utakmice u Ligi prvaka u svojoj karijeri, što ga čini prvim klupskim strijelcem u ovom natjecanju. U dresu Barcelone je postigao 119 golova u svim natjecanjima, a samo ove sezone nevjerojatnih 39.

Wenger: Messi je bez konkurencije najbolji na svijetu
Briljantno izdanje Lionela Messija izbacilo je Arsenal iz Lige prvaka. Sjajni je Argentinac postigao sva četiri gola u pobjedi (4-1) Katalonaca protiv londonskih topnika u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka...

Prvi je ogled momčadi, igran na Emiratesu, završen sa 2-2 uz izrazitu dominaciju španjolskog sastava. Na naplatu je sve došlo u uzvratu na Camp Nouu na kojem se nogometni svijet još jednom morao pokloniti umijeću argentinskog maga.

Naklonio se nakon susreta i menadžer topnika Francuz Arsene Wenger.

- Izgubili smo od momčadi koja je bolja od nas, momčadi koja u svojim redovima ima najboljeg nogometaša na svijetu. Ne samo da je Messi najbolji, on nema konkurencije. Kada je on "unutra", raspoložen za igru, onda je nevjerojatno opasan, a kada krene, ne može ga se zaustaviti.

- Mi smo imali svoje šanse, nekoliko njih bilo je sjajno. Imali smo šansu i otići na 2-0 prilikom iz kontranapada, ali smo obrambeno odigrali loše. A kada Messi ima svoju večer, onda to stiže na naplatu - zaključio je Wenger.

Laporta: Messi je genijalac
U natjecanje u pohvalama Lionelu Messiju uključio se i predsjednik njegova kluba, Barcelone, Joan Laporta. Čelni čovjek katalonskog kluba sve je sažeo u nekoliko riječi...

- Messi je genijalac - poručio je Laporta nakon utakmice u kojoj je Argentinac s četiri pogotka predvodio Barcelonu do pobjede protiv Arsenala (4-1) u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

- Cijela se momčad borila i odradila veliki posao, ali Messi je bio genijalan. Sve je prilike iskoristio na sjajan način.

Okrenuo se Laporta potom i polufinalu u kojem će se aktualnom europskom prvaku suprotstaviti Inter.

- Bit će to izvrsni dvoboji između momčadi svjetske reputacije. Ali sad se trebamo okrenuti subotnjoj utakmici, siguran sam da je trener Pep Guardiola već počeo raditi na njoj - poručio je Laporta, aludiravši na najveći španjolski derbi protiv Reala, koji je na rasporedu u subotu u sklopu 31. kola Primere.

Guardiola: Messi je pokazao kakva je zvijezda
Barcelonin trener Josep Guardiola pohvalio je cijelu svoju momčad, a posebice Lionela Messija nakon pobjede nad Arsenalom i plasmana u polufinale nogometne Lige prvaka...

Barcelona je u uzvratnom dvoboju na Camp Nouu slavila protiv topnika sa 4-1 četirima golovima nevjerojatnog Messija i tako osigurala plasman među četiri najbolje momčadi.

- Imali smo veći posjed lopte, ali stvari su svejedno bile opasne po nas. Kada smo izjednačili, to nas je malo smirilo i postali smo puno agresivniji u obrani. Izuzetno smo zadovoljni onime što smo postigli. Svaki igrač u momčadi zna točno što treba raditi i igramo s više intenziteta no ikad. Čak smo pritiskali i Manuela Almuniju u 80. minuti utakmice - rekao je Guardiola i potom aplaudirao Messiju.

- Večeras je bio vruć i pokazao je kakva je zvijezda. Sutra ćemo uživati u ovoj pobjedi, a onda ćemo se u četvrtak i petak koncentrirati na utakmicu s Realom. Želio bih čestitati ne samo momčadi nego i Barceloni kao instituciji jer smo u pet godina nastupili u četiri polufinala Lige prvaka i to dovoljno govori o kvaliteti kluba. Sada imamo vremena pripremiti se za Inter. Utakmice u skupini protiv Intera bile su teške, ali mi ćemo nastaviti igrati dobar nogomet i demonstrirati to Europi i cijelom svijetu.

Na kraju je španjolski strateg dodao da je uoči utakmice s Arsenalom Barceloninu svlačionicu posjetio Roberto Baggio, sjajni bivši talijanski reprezentativac i Guardiolin bivši suigrač iz Brescije.

- Sretan sam što nas je došao gledati. On je moj jako dobar prijatelj i razgovarao je s igračima u svlačionici. On zna da je Barcelona također njegov dom.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.